21.3 C
De Bilt

Eerste locatie in Jozuakerk gereed voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Vanaf 30 mei is het pand van de Evangelische gemeente Alblasserwaard (Jozuakerk) aan de Ampèrestraat 4 gereed om de eerste vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. De verwachting is dat direct de eerste vluchtelingen zullen arriveren, maar dat het exacte aantal vluchtelingen nog niet bekend is. Dit wordt nader afgestemd met de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid.

Jozuakerk

Overigens bestaat de mogelijkheid dat er ook vluchtelingen worden opgevangen die eerder zijn ondergebracht bij particuliere gastgezinnen. Bij aankomst van de vluchtelingen zullen zij eerst worden ingeschreven en wegwijs worden gemaakt in de Jozuakerk.

Om te zorgen dat één en ander soepel verloopt en de vluchtelingen in goede orde worden opgevangen, verzoeken we u de privacy van de mensen te respecteren.

Vragen?

De meeste antwoorden zijn te vinden op de website van de Veiligheidsregio via zhzveilig.nl/oekraine . Vragen aan de gem eente Alblasserdam kunnen telef onisch gesteld worden via 14078 of via een e-mail aan oekraine@alblasserdam.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio