14.7 C
De Bilt

Energieloket Dordrecht organiseert groepsaankoop zonnepanelen

De zon levert op een gemiddeld dak in Dordrecht voor ongeveer €450,- per jaar aan energie. Met zonnepanelen kunnen woningeigenaren zelf deze duurzame en schone energie opwekken én flink besparen op de energierekening. Huiseigenaren in Dordrecht kunnen nu extra voordelig zonnepanelen aanschaffen. Dat kan via de groepsaankoop die de gemeente Dordrecht start in samenwerking met het Energieloket Dordrecht.

Informatieavond
Op donderdag 5 oktober organiseert de gemeente Dordrecht samen met het Energieloket een informatieavond over de groepsaankoop. Huiseigenaren zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in het restaurant van het Polderwiel, Dudok-erf 58 in Dordrecht. Het programma start om 19.30 uur.  Op www.zonatlas.nl/dordrecht kunnen huiseigenaren zelf alvast bekijken of hun dak voldoende zonlicht vangt.

Voordelen groepsaankoop
Een groot voordeel van de groepsaankoop is dat de zonnepanelen tegen een scherpe prijs gekocht kunnen worden. Dat komt doordat er in één keer een groot aantal zonnepanelen ingekocht en geïnstalleerd wordt. Daarnaast is het ook makkelijk. Huiseigenaren hoeven niet zelf op zoek naar een betrouwbare leverancier. Dat heeft het Energieloket al gedaan.

Direct inschrijven
Ook in andere gemeenten in de regio vinden informatiebijeenkomsten plaats. Het bezoeken van een informatieavond is handig, maar niet persé noodzakelijk om mee te doen aan de actie. Via de website van het Energieloket go.regionaalenergieloket.nl/drechtsteden-zon kunnen huiseigenaren zich ook al direct en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop. Uiteraard is op de site meer informatie te vinden over de informatieavonden en de groepsaankoop. Meer informatie staat ook op www.dordtduurzaam.nl.

Energieloket
Het Energieloket is een onafhankelijk adviesloket en helpt huiseigenaren met energie besparen en duurzaam wonen. Door deze samenwerking stimuleert de gemeente het gebruik van duurzame energie in Dordrecht.

Geen geschikt (eigen) dak, toch zonnepanelen?
Ook inwoners van Dordrecht zonder eigen huis of geschikt dak kunnen profiteren van zonne-energie via het project ‘Zon op andermans dak’. De gemeente stelt een aantal daken beschikbaar, waarop zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met stichting Drechtse Stromen. Kijk voor meer informatie over ‘Zon op andermans dak’ op www.drechtsestromen.net/zon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio