8.8 C
De Bilt
zaterdag, 26 november 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Voor energierekening lagere inkomens biedt Barendrecht extra besparingsmaatregelen

Barendrecht – De energieprijzen blijven stijgen en steeds meer huishoudens kunnen de oplopende energierekening niet meer betalen. Daarnaast zijn ook de prijzen van levensmiddelen enorm gestegen. Het leven wordt duurder voor iedereen. Om de meest kwetsbare huishoudens te kunnen helpen bij het verlagen van de energierekening, heeft het kabinet een aantal maatregelen aangekondigd. De gemeente Barendrecht staat in de hoogste versnelling om inwoners waar mogelijk te ondersteunen.

Verlagen energierekening

Een van de overheidsmaatregelen in de aanpak energiearmoede is de Specifieke Uitkering Verlagen Energierekening (SPUK). De gemeente Barendrecht informeert hier op korte termijn huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening over. Deze regeling komt bovenop de energietoeslag voor minima, die een financiële compensatie van eerst € 800,- en aanvullend € 500,- betreft.

Extra energiebesparende maatregelen

Hoewel de overheid het budget beschikbaar heeft gesteld voor de maatregelen, bepalen de inwoners zelf voor welke maatregelen ze kiezen. Wethouder Lennart van der Linden: “We leggen vanuit de gemeente geen energiemaatregelen op, maar willen de inwoners helpen met de beste oplossing voor het verlagen van hun energierekening. Zo kunnen ze bij de SPUK-regeling kiezen voor een bezoek van een energiecoach of voor het optimaliseren van de cv-ketel.

Energiecoaches en –klussers

De energiecoaches en -klussers in Barendrecht helpen inwoners bij het besparen van energie en geven informatie over bijvoorbeeld subsidies en leningen. Inwoners ontvangen maatwerkadvies aan huis over energiebesparing en krijgen hulp bij het installeren van besparende producten. De energiecoach komt niet met lege handen. De inwoner ontvangt namelijk een energiebox met energiebesparende producten, zoals LED-lampen en radiatorfolie. Is er in de afgelopen jaren al een energiecoach over de vloer geweest, dan kan er een tweede gesprek worden aangevraagd.

Cv-optimalisatie

De installateur van de woningcorporatie komt op aanvraag langs om te kijken hoe de cv-ketel geoptimaliseerd kan worden. Zodat de cv-ketel zo zuinig mogelijk werkt en voor een extra energiebesparing zorgt. Het gaat dan om het verbeteren van de instellingen van de cv-ketel of het  waterzijdig inregelen, een slimme thermostaat, een klokthermostaat of radiatorventilatoren.

Zo snel mogelijk uitvoeren voor huishoudens met minimum inkomen

De gemeente benadert binnenkort de huishoudens met een inkomen van maximaal 120% van het wettelijk minimum. De nood is bij deze inwoners het hoogst. Als er budget over is, dan zorgt de gemeente ervoor dat het resterende budget terechtkomt bij de Barendrechtse huishoudens die maximaal 140% van het wettelijk minimum inkomen hebben.

Energierekening raakt niet alleen lage inkomens

De gemeente Barendrecht realiseert zich dat deze regeling gericht is op de laagste inkomens en dat ook mensen met een hoger inkomen zich inmiddels grote zorgen maken. Zij vallen buiten de huidige overheidsmaatregelen. Maar de vraag of men de komende periode de rekeningen wel kan blijven betalen, komt voor steeds meer inwoners dichterbij. Voor wat betreft energiebesparing, kunnen alle inwoners van Barendrecht in ieder geval terecht bij de WoonWijzerWinkel in Rotterdam.

Wethouder Lennart van de Linden: “Ik verwacht dat het kabinet op Prinsjesdag met aanvullende koopkrachtmaatregelen komt. Als dit leidt tot maatregelen die via de gemeenten uitgerold moeten worden, dan wordt dat door de gemeente Barendrecht zo snel mogelijk opgepakt.”

2 REACTIES

 1. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij het Vakantiegeld in de berekening meenemen.
  Rotterdam doet bv 140% van miniumloon ZONDER VAKANTIEGELD.
  ….BAR gemeentes Wel dus met laag i konen val je hard buiten de boot.
  Maar ik/wij zijn toch ook Nederlanders???? Waar is de grondrecht op gelijke behandeling?
  Op een warm dak boven je hoofd?
  De energie gaat naar 4 euro p/m3….
  Door je bv E70,00 vakantiegeld per maand in de berekening mee te nemen kom bv ik net een 7 euro boven de grens van 1310,00 en hup krijg je niets. Woon ik in Rotterdam dan dus wel….
  Maar van je Vakantiegeld moeten vele mensen/gezinnen al hun nieuwe koelkast/wasmachine etc kopen en ook heb je dat al in mei gehad. Laat de gemeente de energietoeslag naar de leverancier storten, voorkomt ook problemen…
  Maar om nu met advies spaarlampjes etc aan te komen…..erg naar, die hebben we al gehad…
  Ik stel voor een petitie te starten, het is niet de bedoeling dat hier weer gezinnen aan kapot gaan.
  40% vh GAS komt slechts via Rusland, verkoop dat dure gas aan Bedrijven,
  60% komt uit deze omtrekken, verkoop dat aan de huishoudens…is mijn idee.
  Maar we hebben wel recht op een GELIJKE behandeling.

 2. Kom maar op met die petitie, Bar is hopenloos ook met meedoen regeling, al meer dan 10 jaar 150 euro, joet wel alle gegevens opsturen ( gaan ervanuit dat he printer en internet hebt) terwijl ze met 1 druk op de knop alles van je weten. Alle hulp met energie, heb je niets aan met huurwoning, want woningbouw doet niets ! Ook mag je zelf niets ! ,….juist deze mensen zijn duur uit…..Gemeente zou woningbouw eens flink aan moeten pakken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio