14.5 C
De Bilt

Enquête over het erfgoed in Barendrecht

Barendrecht – De gemeente Barendrecht werkt aan een nieuw erfgoedbeleid. Door middel van een enquête wil de gemeente meer inzicht krijgen in hoe inwoners over het erfgoed in Barendrecht denken en welk belang inwoners hieraan hechten. Zo wordt waardevolle informatie opgehaald waarmee het nieuwe beleid mede vorm kan worden gegeven.

De enquête kan van 14 tot en met 28 maart anoniem worden ingevuld via de website van de gemeente. Inwoners die de enquête liever op papier invullen, kunnen een papieren vragenlijst ophalen aan de balie van het gemeentehuis. Tien inwoners die de enquête met naamsgegevens invullen maken kans op een exclusief bezoek aan één van de Barendrechtse monumenten. Kort na 28 maart neemt de gemeente contact op met alle winnaars. De resultaten van de enquête zijn naar verwachting eind april bekend. Deze worden onder andere bekendgemaakt op de website van de gemeente.

Barendrechts erfgoed

In Barendrecht staan 87 monumenten: 17 rijksmonumenten, 68 gemeentelijke monumenten en 2 archeologisch monumenten. De oude dorpskern en een deel van de 1e Barendrechtseweg zijn beschermde dorpsgezichten. Bijvoorbeeld het sluisje bij de Vredepolder, het kantoorgebouw van de voormalige VELO-fabriek aan de Achterzeedijk en de Pendrechtse Molen zijn allemaal monumenten. Dit valt allemaal onder het cultureel erfgoed. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio