1.5 C
De Bilt

Gehavend Spirit op eigen veld onderuit tegen IFC: 1-4

Door Eric de Vendt – Spirit is het seizoen niet goed begonnen. In de eerste speelronde ging het op eigen veld met 1-4 onderuit tegen IFC. Spirit begon gehavend aan de wedstrijd. Zo startte de Ouderkerkse formatie met middenvelders Stefan Bitter en Eric Jansen als centrale verdedigers en stond Ruben de Vries in de punt van de aanval met aan zijn zijde Daniel Gerritsen en Timme van Hof. De jonge Daniel van der Zwan stond gepositioneerd als meest aanvallende middenvelder.

Spirit kreeg al binnen 1 minuut een geweldige kans. Tot 2 keer toe kwam Robbin Brouwer goed op. Zijn voorzet kwam bij Daniel van der Zwan die van dichtbij dacht in te schieten. Op wonderbaarlijke wijze tikte de doelman van IFC in een reflex de bal over het doel.

Openingsoffensief Spirit van korte duur

Het openingsoffensief duurde niet lang. De bezoekers kregen meer grip op de wedstrijd. De eerste de beste uitbraak werd dan ook direct gevaarlijk met een schot net over het doel. Een paar minuten later was het wel raak. Heel makkelijk werd de bal door de verdediging geplaatst en kon de 0-1 op het scorebord gezet worden.

Spirit probeerde het heft weer in handen te krijgen. Een schot van Daniel Gerritsen dat net over ging was het grootste wapenfeit. IFC was net wat scherper, hield de bal beter in de ploeg en was ook dicht bij de 0-2. Sean Luthart voorkwam echter met een prachtige zweefduik een grotere achterstand.

Gelijkmaker in dertigste minuut

Na ruim een half uur spelen kwam Spirit toch op gelijke hoogte. Bij een corner van IFC werd de bal onderschept en in een razendsnelle counter stond Spirit met 5 aanvallers tegen 3 verdedigers van IFC en kon Ruben de Vries van dichtbij intikken: 1-1.

Even ging het spel gelijkwaardig op en neer. De gevaarlijkste poging kwam op naam te staan van de bezoekers. Een schot spatte op de lat uiteen.

In de 2e helft was hetzelfde beeld van de wedstrijd. Spirit probeerde voor enig gevaar te zorgen, maar echt gevaarlijk werd het niet. IFC controleerde de wedstrijd en maakte dankbaar gebruik van een aantal misstappen achterin. Eenvoudig liep het uit naar 1-4, waarvan de laatste via een strafschop. Stefan Bitter liep daarbij tegen zijn 2e gele kaart aan en moest Spirit het laatste kwartier met een man minder spelen.

Verdiende overwinning IFC

IFC wint verdiend en is duidelijk verder dan Spirit. De kampioen van vorig seizoen en het seizoen ervoor zal dan ook waarschijnlijk dit seizoen hoge ogen scoren. Voor trainer Richard van Cappellen en zijn staf zal het zaak zijn iedereen weer dezelfde kant op laten kijken. De teleurstelling was bij sommige groot, maar de ploeg is jong en heeft genoeg potentie verder te groeien in het seizoen. Gezien de verwachte sterkte van de competitie zal Spirit het dit seizoen moeilijker krijgen dan afgelopen seizoen. Ook dit seizoen zijn de onderste 5 plaatsen die vermeden moeten worden.

In 2e klasse F in de regio Zuid 34 keer gescoord in 6 wedstrijden

In de eerste speelronde van de 2e klasse F, dat dit seizoen in de regio Zuid wordt gespeeld, is wel veel gescoord. In 6 wedstrijden werd maar liefst 34 keer gescoord. De grootste overwinning was voor Alexandria’66. Op eigen veld werd met 5-1 gewonnen van De Zwerver. Daarmee zijn de Rotterdammers in ieder geval deze week koploper. Rijsoord (5-2 winst op Streefkerk), Spartaan’20 (2-5 winst bij Pelikaan) en IFC volgen. Ook VVGZ (0-2 winst bij cvv Zwervers) en EBOH (4-3 winst op De Alblas) wonnen hun eerste wedstrijd. Oranje Wit kwam niet in aktie.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Streefkerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio