22.7 C
De Bilt

Gemaal De Eendragt krijgt muurschildering over zwerfafval

Vlak bij de pont in Zuid-Beijerland naar Tiengemeten werkt kunstenares Ida Wiersma aan een muurschildering. Op gemaal De Eendragt tovert zij een kale muur om tot een kleurrijk beeld over zwerfvuil en schoon water. Ze doet dit voor de campagne ‘Scheppen voor Schoon Water’ van waterschap Hollandse Delta. Grote kans dat je haar nog aan het werk kunt zien! 

Scheppen en schilderen voor schoon water 

Als het weer het een beetje toelaat, werkt Wiersma de komende weken aan de muurschildering aan het water. Langzaam zal de overgang van zwerfvuil naar schoon water zichtbaar worden. Schilderen voor schoon water is één van de acties van het waterschap tijdens de landelijke campagne Scheppen voor Schoon Water. Er is ook een winactie voor inwoners. Mensen die een originele foto maken van zwerfafval in of rond het water maken kans op diverse watervriendelijke prijzen winnen, zoals een ‘groen’ dak of regenton. Meer informatie vind je op www.wshd.nl/waterbazen.

Kunstenares Ida Wiersma trekt de eerste lijnen op witgemaakte muur – Foto: Waterschap Hollandse Delta

Landelijke actie 

De waterschappen in Nederland vragen met de campagne aandacht voor het belang van schoon en leefbaar water. Zwerfafval is namelijk slecht voor de kwaliteit van het water en voor planten en dieren. Vorige week deden de waterschappen daarom ook mee aan World CleanUp Day.

Gemaal De Eendragt

Waterschappen zijn verantwoordelijk voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Waterschap Hollandse Delta doet dat voor circa 1 miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden. Het waterschap beschermt tegen hoog water en maakt het rioolwater schoon met 20 zuiveringsinstallaties verspreid over de regio. Gemaal De Eendragt is één van de gemalen van waterschap Hollandse Delta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio