12.3 C
De Bilt

Gemeente viert Nationale Boomfeestdag met leerlingen De Pijler

Binnenmaas – Op woensdag 14 maart is de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag gevierd. Door het hele land worden zo’n 200.000 bomen geplant door minimaal 100.000 kinderen uit ruim 290 gemeenten. Ook gemeente Binnenmaas doet mee met de Boomfeestdag. Dit jaar in samenwerking met Obs De Pijler uit Maasdam.

 

Samen met wethouder Leon van Noort planten de kinderen van groep 8 maar liefst 14 bomen langs de Sportlaan bij de parkeerplaats van Tennisvereniging Puttershoek en Honk- en Softbalvereniging The Blue Hitters. Hoekschewaards Landschap vertelde de kinderen meer over wormen en het planten van bomen. Om ervoor te zorgen dat de bomen zo goed mogelijk groeien zijn er wormen uitgezet. Na het planten van de bomen ontvingen de kinderen een oorkonde van deelname.

Wormen in de speeltuin

Als voorproefje op de Boomfeestdag zijn dinsdag in de speeltuin aan de Lodewijk van Praetstraat in Mijnsheerenland wormen uitgezet door kinderen uit de buurt. De kinderen waren enthousiast over de beestjes! Wormen zorgen voor een betere waterdoorlatendheid van de grond, waardoor de plassen in de speeltuin minder moeten worden. Dit is een pilot, hopelijk doen de wormen hun werk.

Stuur je eigen idee op!

Gemeente Binnenmaas roept kinderen op om voor 5 april 2018 hun ideeën in te sturen om de buurt groener te maken. Dit kan op de volgende manieren: teken, knutsel of schrijf het idee op een formulier dat je kunt downloaden op www.binnenmaas.nl (Actueel / Nieuws / Boomfeestdag). Het beste idee wordt samen met de bedenker en andere mensen die mee willen helpen uitgevoerd (voor een maximaal bedrag van €1.000).

 

Boomfeestdag 2018

De Stichting Nationale Boomfeestdag beleeft dit jaar haar 62e editie. Dankzij de inzet van honderden gemeenten hebben miljoenen kinderen de afgelopen decennia een eigen boom kunnen planten in ons land. Een unieke manier om kinderen te betrekken bij de waarde van de natuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio