Gerechtshof keurt aanbesteding Prins Clausbrug alsnog goed

Dordrecht – Bouwbedrijf Dura Vermeer mag toch de Prins Clausbrug bouwen. Het bedrijf heeft het hoger beroep gewonnen tegen concurrent Züblin, dat in november in kort geding de gunning door de gemeente had betwist.

Aanbesteding door Züblin ongeldig

Het gerechtshof in Den Haag komt tot de conclusie dat de inschrijving van Züblin ongeldig was, en dat de gemeente de opdracht alsnog aan Dura Vermeer moet gunnen. De gemeente reageert zeer verheugd op het arrest van het gerechtshof. “Dit betekent dat we door kunnen met de bouw van de brug. We hopen dat de aannemer zo snel mogelijk kan beginnen”, aldus wethouder Piet Sleeking.

Verbinding Stadswerven en binnenstad

De Prins Clausbrug over het Wantij is de verbinding voor fietsers en voetgangers tussen de nieuwbouwwijk Stadswerven en de binnenstad. De brug is ook een belangrijke schakel in een doorgaande fietsroute van de Biesbosch naar de binnenstad. Het ontwerp voor de brug is van Van Zuuk architecten, die in 2015 de architectuurprijsvraag won. Vooral het hefmechanisme van de brug is een zeer innovatief ontwerp.

Akkoord

Met de bouw van de brug is €12,4 miljoen gemoeid. Bij de aanbesteding kwam Dura Vermeer uit de bus als de inschrijver met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. De gemeenteraad is al akkoord gegaan met de kosten van de brug, maar de bouw moest worden uitgesteld vanwege de rechtszaak tegen de aanbesteding.

Gesteggel over verflagen

Volgens Züblin was er onduidelijkheid over de eisen voor de verflagen op de brug, en in november kreeg dit bedrijf van de rechtbank gelijk in een kort geding. Het gerechtshof vernietigt nu die uitspaak en stelt Dura Vermeer, en daarmee ook de gemeente, in het gelijk. Het hof oordeelt dat de gemeente geen fouten heeft gemaakt in haar aanbestedingsprocedure.

De aannemer en de gemeente bespreken op korte termijn een nieuwe planning voor de brug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img