10.8 C
De Bilt

Gratis OV voor Dordtse 65-plussers blijft

Dordrecht – Bij de huidige vervoerder Arriva kunnen Dordtse 65-plussers op werkdagen na 9 uur ‘s ochtends in Dordrecht gratis met de bus reizen. In het weekend en op feestdagen kan dat de hele dag. De gemeenteraad in Dordrecht heeft besloten dit gratis OV voor 65-plussers de komende vier jaar bij Qbuzz voort te zetten. Vanaf 9 december neemt Qbuzz het openbaar vervoer over van Arriva. De stadsdienst Dordrecht wordt straks stadsBuzz Drechtsteden.

Inwoners van 65 jaar en ouder ontvangen binnenkort een brief om het abonnement opnieuw af te sluiten bij Qbuzz. Om de overgang soepel te laten verlopen, kunnen alle 65-plussers nog tot en met 31 januari 2019 gebruik maken van het abonnement wat ze bij Arriva hebben afgesloten. Met de brief kan men in de maand januari het abonnement verlengen bij Qbuzz.

Servicepunt

Net als bij Arriva kunnen 65-plussers bij het servicepunt op busstation Dordrecht (de vroegere Arriva Store) het abonnement opnieuw afsluiten, op vertoon van de brief en in het bezit van een persoonlijke OV Chipkaart. De eigen bijdrage voor 2019 is € 13,50. Dat is € 1,- meer dan voor 2018. Dit komt door de inflatiecorrectie en de BTW-verhoging.

Groot succes

65-plussers kunnen met dit abonnement binnen Dordrecht gratis reizen op alle bussen van stadsBuzz Drechtsteden; op werkdagen na 9 uur ‘s ochtends en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Duizenden 65-plussers in Dordrecht maken hier gebruik van. De regeling, ingevoerd om de mobiliteit van ouderen te verhogen en sociaal isolement te voorkomen, is daarmee een groot succes.

Voor meer informatie en woordvoering;

Qbuzz, Susan Zethof, 06 42497199

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio