1.8 C
De Bilt

Gratis plant in ruil voor tuintegel in Dordrecht

Dordrecht – Dordtenaren die hun tuin willen vergroenen, kunnen een tuintegel inleveren in ruil voor een gratis tuinplant. Dat kan bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij Weizigt, in het Weizigtpark. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want op is op.

Tuintegel wordt groen

Met deze ruilactie breiden we de Operatie Steenbreek uit. Deze maand is deze landelijke tuinvergroeningsactie ook in Dordrecht gestart. Met Operatie Steenbreek willen we inwoners van Dordrecht helpen bij het vergroenen van hun tuin. Een minder versteende tuin helpt om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Denk daarbij aan wateroverlast bij hevige regenval en hittestress. Door minder tegels in een tuin kan het regenwater sneller wegstromen. Meer groen zorgt ook voor meer verkoeling op hete dagen.

Biodiversiteit

We slaan meerdere vliegen in één klap. Want de tuinplanten die we aanbieden, zijn vooral vlinder- en bijenlokkende planten, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Zo leveren we ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas De Oude Beer, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Hergebruik tegels

De ingeleverde tuintegels gaan naar stadslandbouwkas De Oude Beer. Zij gebruiken de tegels om er hun kweektafels op te zetten en voor hun gereedschapshoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio