2.1 C
De Bilt

Gratis Tegelophaalservice in Dordrecht

Dordrecht – Dordtenaren die aan de slag willen om hun tuin te vergroenen, kunnen gebruikmaken van de gratis Tegelophaalservice. Hiervoor kunnen ze op de website van groenblauwdordrecht een aanvraagformulier invullen. In een paar stappen zijn ze van hun oude tuintegels af.

Tegelophaalservice

Het werkt eenvoudig. Geïnteresseerden in de Tegelophaalservice vullen op de website van groenblauwdordrecht het formulier in. De Tegelophaalservice maakt vervolgens een afspraak voor het ophalen van de tegels. Ophalen gebeurt binnen twee weken na invullen van het formulier. De tuineigenaar haalt de tegels uit de tuin en zet ze op de afgesproken dag opgestapeld in de voortuin of op de stoep, zo dicht mogelijk tegen de tuin aan. Als tegenprestatie vraagt de gemeente dat de tuineigenaar een foto stuurt van het eindresultaat, de vergroende tuin.

Tips voor groene tuin

Als de tegels uit de tuin zijn, begint het leuke werk. Een groene tuin biedt veel voordelen. In een groene tuin kan regenwater makkelijker in de bodem. Meer groen betekent ook meer leven in de tuin, waar dieren een plekje hebben voor voedsel en beschutting. Een groene tuin is aangenamer om in te zitten als de dagen warmer zijn. Op de website van groenblauwdordrecht staan volop tips over het inrichten van de tuin.

Groenblauwe stad

In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Zo verhogen ze het welzijn van de Dordtenaren. Tegelijk maken ze de stad klimaatbestendig en helpen ze de natuur. Meer informatie over deze opgave staat op de website van groenblauwdordrecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio