29.6 C
De Bilt
woensdag, 10 augustus 2022

Hennepveld aangetroffen in Biesbosch

Dordrecht – Naast dat je heel veel moeite kunt doen om je wietplantage in je huis of schuur te verstoppen kun je ook gewoon een hele andere plek zoeken waar je niet zo snel gevonden wordt. Zo heeft iemand gedacht die achter een hennepveld in het natuurgebied De Biesbosch zit. 

Vandaag trof Staatsbosbeheer in De Biesbosch bij Dordrecht een hennepveld aan. In die omgeving wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de groei van de beplanting. Maar dit keer werd er iets heel bijzonders aangetroffen. Er stonden een aantal jonge hennepplanten. Deze planten zijn er doelbewust geplant, er werd ook een tentje met een slaapzak gevonden. Er is niemand aangehouden.

Over water

Degene achter de hennepplantage in De Biesbosch heeft er ook heel wat moeite in gestoken. Het gaat om een gebied van ongeveer 800 vierkante meter in het Gat van Kielen in de Dordtse Biesbosch wat wordt beslagen door de wietplantjes.

Er moet wel flink goed over zijn nagedacht , je kunt alleen in dit gebied komen als je per boot gaat, meldt een politiewoordvoerder. De plantage stond er nog niet zo lang: „Het hennepveld was nog in aanbouw. Er waren voor de plantjes tientallen gaten gegraven.”

Meer velden

In de zomer van vorig jaar werden in vrijwel hetzelfde gebied drie mannen opgepakt die bezig waren met het oogsten van hennepplanten. Het bleek toen te gaan om drie velden met in totaal zo’n duizend hennepplanten. Vanuit een politiehelikopter die het gebied op verzoek van Staatsbosbeheer afzocht op hennepteelt, werden ze gezien. volgens de bos- en natuurbeheerder kan de teelt van wietplanten grote ecologische schade aanrichten.

Nationaal Park De Biesbosch, in de buurt van Dordrecht, is een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen, waarvan er maar een paar zijn in de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio