14.7 C
De Bilt

Hi5Ambacht gaat verder als zelfstandige stichting

Hi5Ambacht begon in 2012 als project, om uitdagende activiteiten voor scholen en kinderopvang te organiseren. Inmiddels is het zoveel meer en uitgegroeid tot een volwaardige organisatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu het bestuur van Hi5Ambacht benoemd zodat zij verder kunnen gaan als zelfstandige stichting.
De organisatie groeide hard in de afgelopen 11 jaar.

Vanaf de start in 2012 werden uitdagende activiteiten georganiseerd voor scholen en kinderopvang. Door meer samenwerking te zoeken tussen cultuur en onderwijs, is Hi5Ambacht het aanbod gaan verbreden. Kinderen konden zo nog meer kennismaken met cultuur in Hendrik-Ido-Ambacht.

Steeds groter aanbod

Uiteindelijk is Hi5Ambacht uitgegroeid tot een groot succes! De organisatie wordt voor veel projecten gevraagd zoals: gezond leven, de Onderwijsroute, doortrappen en ook door andere bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hi5Ambacht biedt nu veel meer dan alleen activiteiten voor Sport en Cultuur. Zij zetten zich nu ook in voor senioren, eenzaamheid, valpreventie, natuureducatie, mentale weerbaarheid, het lokaal Sportakkoord, allerlei evenementen voor jong tot oud(er) en nog veel meer.

Benoemen van het bestuur van Hi5Ambacht

Na de voorbereiding van een jaar gaat het nieuwe bestuur van Hi5Ambacht deze maand tekenen om zo verder te kunnen als officiële zelfstandige stichting. Vandaag is de kennismaking tussen het college en het bestuur van de stichting. Het nieuwe bestuur richt zich samen met de huidige coördinator/directeur op verdere professionalisering van de stichting.

‘Het is ontzettend bijzonder dat drie vrijwilligers deel gaan uitmaken van het bestuur van de stichting. Vol enthousiasme kijk ik uit naar het moment dat wij een zelfstandige stichting zijn en naar de doorontwikkelingen die wij kunnen gaan maken’, aldus Tinka Lansbergen-Schouwenburg, coördinator/directeur van de stichting. Haar droom is om voor alle Ambachters een mooi aanbod te kunnen bieden.

Gaat er iets veranderen?

Hi5Ambacht gaat door als zelfstandige stichting. Het aanbod blijft hetzelfde en hier wordt niet in gesnoeid. Uiteraard zijn er nu mogelijkheden voor uitbreiding van het aanbod. De goede samenwerking tussen de gemeente en de stichting blijft onveranderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio