Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Sliedrecht – Het begint met een telefoontje van een zo te horen keurige meneer. Even later komt deze persoon met een babbeltruc aan de deur en zegt dat je het huis uit moet vanwege een gaslek. Hij moet de leidingen controleren. De man zegt dat je geld en sieraden moet pakken om mee te nemen. Dit was de babbeltruc van een man in Sliedrecht waar hij zich op vier plekken naar binnen kletste bij hoogbejaarde bewoners. Op drie adressen vertrok de man zonder buit, maar bij het vierde huis ging hij er vandoor met geld en sieraden.

Alle slachtoffers zijn boven de tachtig jaar. De oudste is zelfs 91 meld de politie.
De woningen waar de man met zijn babbeltruc trachtte binnen te dringen staan aan de Paulus Potterstraat, de Adriaan Volkersingel en het Van de Houten Willemsplein. Het gaat hier niet om ouderenwoningen, daarom vermoed de politie dat de man vooraf zijn huiswerk heeft gedaan.

 

Signalement

Omdat het hier vanwege de hoge leeftijd van de slachtoffers om een treurige daad gaat, zet de politie alles op alles om de dader te vinden voordat hij nog meer slachtoffers maakt.

De dader ziet er als volgt uit:

  • Blanke man
  • Blond haar
  • Rond de 45 jaar
  • Normaal postuur
  • Rond de 1.80
  • Verzorgd uiterlijk
  • Ten tijde van de babbeltrucs droeg hij bruine kleding.

Heeft u informatie?

Heeft u de man gisteren, of eerder deze week, gezien in de Paulus Potterstratat, de Adriaan Volkersingel en/of het Van de Houten Willemsplein? Hij was actief tussen 10:00 en 12:00 uur, maar mogelijk heeft hij dus eerder een voorverkenning gedaan. Woont of werkt u in de buurt en heeft u mogelijk camerabeelden die van belang kunnen zijn? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

Iedereen kan helpen om het oplichters zo lastig mogelijk te maken. Vertel uw ouders, grootouders of oudere buren dat er regelmatig babbeltrucs plaatsvinden. En dat het helemaal niet onbeleefd is om onbekenden niet binnen te laten. Vooral als ze voelen dat er iets niet klopt. Adviseer ze om in dat geval ook direct de politie te bellen via alarmnummer 112. Kijk voor meer tips op https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

bron: www.politie.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img