1.5 C
De Bilt

Huiskamer van de Wijk Wielstaete van start

Op 25 september ging de derde Huiskamer van de Wijk in Hendrik-Ido-Ambacht van start in de wijk Kruiswiel. De kamers zijn een gezamenlijk initiatief van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en stichting De Blije Borgh. Inwoners kunnen er terecht voor vragen en ondersteuning over bijvoorbeeld zorg, onderwijs en financiën. De Huiskamer van de Wijk Wielstaete bevindt zich in ontmoetingscentrum Wielstaete aan de Van Kijfhoekstraat in de wijk Kruiswiel.

Wekelijks programma

Buurtbewoners kunnen tijdens wekelijkse inloopspreekuren bij de kamers van de Wijk terecht voor vragen over bijvoorbeeld zorg, opvoeding, onderwijs, werk en financiën. Zo houdt het Sophia Sociaal Team er spreekuur en kunnen mensen een afspraak maken voor hulp bij geldzorgen en ouderenvraagstukken. Ook organisaties als klantcontact Sociale Dienst Drechtsteden en Informatiepunt Digitale Overheid zijn op vaste tijden te bezoeken voor vragen over Wmo, participatie en werk en inkomen.

Ruimte voor initiatieven vanuit de wijk

In ontmoetingscentrum Wielstaete komt meer ruimte voor initiatieven vanuit de buurt. Inwoners die een goed idee hebben voor een activiteit gericht op ontmoeting van kwetsbare buurt- en wijkbewoners in gebouw Wielstaete, kunnen die kwijt in de ideeënbus in de Huiskamer van de Wijk.

Opening
Opening – Foto: gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Huiskamer voor en van de bewoners

De Huiskamers van de Wijk maken onderdeel uit van het preventieplan Sociaal Domein: ‘De Kracht van Ambacht’ 2020-2024, dat gezamenlijk tot stand kwam met Ambachtse maatschappelijke partners en inwoners. Hoofddoel van het plan is het versterken van preventie en daarmee voorkomen dat kleine zorgvragen groter worden.

Een Huiskamer van de Wijk biedt een laagdrempelige manier voor inwoners om antwoord en ondersteuning te krijgen op verschillende sociaal-maatschappelijke gebieden. In de afgelopen twee jaar zijn in Hendrik-Ido-Ambacht twee andere kamers van de Wijk geopend aan het Banckertplein en in De Ark.

Meer informatie

De Huiskamer van de Wijk Wielstaete bevindt zich links van de ingang in ontmoetingscentrum Wielstaete aan de Van Kijfhoekstraat 146. Informatie over de openingstijden en een actueel overzicht van de spreekuren van alle kamers van de Wijk is te vinden op www.h-i-ambacht.nl/huiskamervandewijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio