15.6 C
De Bilt

Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling in Barendrecht

Barendrecht – Er is tijdens de jaarwisseling in Barendrecht veel vuurwerk afgestoken, maar de jaarwisselingsnacht is zonder grote incidenten verlopen. 

Politie

De politie kijkt terug op een drukke maar beheersbare oud en nieuw regeling. Tijdens de jaarwisselingsnacht hebben in Barendrecht 8 incidenten plaatsgevonden. De politie is tijdens de nacht op locatie geweest aan de Zuidersingel waar door jongeren zwaar vuurwerk werd afgestoken en aan de Avenue Carre waarbij sprake was van een ongeval met verwondingen aan een hand ten gevolg van het afsteken van vuurwerk. 

In de jaarwisselingsnacht zijn geen aanhoudingen verricht. Ook heeft geen inzet van de ME plaatsgevonden. Geconstateerd is dat t.o.v. vorige jaarwisseling sprake is van aanzienlijk minder incidenten. 

VRR

De brandweer heeft tijdens de jaarwisselingsnacht 21 meldingen ontvangen. Deze meldingen hebben geleid tot 6 uitrukken. Hierbij was sprake van 4 container – en buitenbranden en 2 gebouwenbranden op de locatie van het scoutinggebouw en een woning aan de Leeuwenburg. Bij het ter plaatse komen bleek inzet bij het scoutinggebouw niet nodig. Bij inzet voor de brand aan de Leeuwenburg hebben de bewoners de woning op tijd kunnen verlaten en raakte niemand gewond.

Geen fysiek geweld of ernstige agressie jegens hulpdiensten 

Tijdens de jaarwisselingsnacht is op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie geconstateerd jegens hulpdiensten in onze gemeente. Ondanks een aantal meldingen mag worden geconcludeerd dat het straatbeeld over de gehele nacht genomen rustig is geweest en de jaarwisseling in Barendrecht goed is verlopen.

Evaluatie 

Het algehele verloop van de jaarwisselingsperiode wordt de komende periode door alle betrokkenen geëvalueerd waarbij inzicht zal worden geboden in de schadecijfers. Bekeken wordt dan ook of de maatregelen die voor de jaarwisseling zijn getroffen om schade te beperken tot het gewenste resultaat hebben geleid. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio