20.5 C
De Bilt
zondag, 3 juli 2022

Integrale controle in Sliedrecht goed verlopen volgens gemeente

De gemeente Sliedrecht vindt veiligheid in de gemeente erg belangrijk. Op verschillende manieren kijken we mee met bedrijven en inwoners om Sliedrecht veilig te houden. Samen met een aantal andere overheden heeft de gemeente Sliedrecht vrijdagavond 13 mei 2022 een Integrale Horeca Controle uitgevoerd. Het doel van de controles is het handhaven van een eerlijk ondernemersklimaat en het tegengaan van onveilige en/of overlastgevende situaties.

Regelmatig controles in Sliedrecht

In Sliedrecht houden we met enige regelmaat dergelijke controles. Vaak kiezen we een bepaalde groep bedrijven om te bezoeken, bijvoorbeeld horeca of auto bedrijven. Gelukkig hebben de bedrijven meestal alles keurig op orde, soms moeten kleine dingen aangepast worden. Af en toe lopen we ook tegen grote overtredingen aan. Gisteren is er een aantal overtredingen geconstateerd.

Bedrijven

Vijf bedrijven zijn gecontroleerd. Bij alle bedrijven zijn in meer of mindere mate overtredingen, dan wel verbeterpunten geconstateerd of moet nog nader onderzoek worden verricht. Vier bedrijven zullen een waarschuwing ontvangen en daar zal binnenkort een hercontrole worden uitgevoerd. Aan één bedrijf zal een boete worden opgelegd. Ook dat bedrijf krijgt binnenkort een hercontrole om te kijken of ze alles op orde hebben. 

Wij begrijpen dat ondernemers het vervelend vinden dat we in een keer met een grote groep mensen binnenkomen. Samen proberen we de controle zo snel mogelijk uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio