10.2 C
De Bilt

Jonge generatie bij CDA voor goed bestuur van het waterschap Hollandse Delta

Bij de komende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 zijn het nieuwe en jonge mensen die de top van de CDA-lijst aanvoeren voor waterschap Hollandse Delta. Lijsttrekker Branco Winkels (28) uit Rotterdam-Hoogvliet heeft inmiddels drie jaar ervaring als één van de jongste waterschapsbestuurders van Nederland. De top-3 van de kandidatenlijst bestaat vervolgens uit Marijn Wegman (35) uit Middelharnis en de 20-jarige Josephine Hartmann uit Rotterdam.

Verjonging in het CDA

De gemiddelde leeftijd van de bestuursleden in het waterschap ligt boven de 60 jaar. Het CDA vindt het belangrijk dat ook nieuwe generaties betrokken zijn bij het waterschapsbestuur. Josephine Hartmann: “Het gaat om ónze toekomst. De taak van het waterschap wordt ook steeds belangrijker vanwege klimaatverandering. Daarom is het ontzettend belangrijk dat alle kennis in het waterschap op tijd wordt doorgegeven aan de jongere generatie die klaar staat.”

Waterschap Hollandse Delta

Het waterschap Hollandse Delta kende de afgelopen jaren een roerige periode met een langslepende bestuurscrisis. Nieuwkomer Marijn Wegman hoopt dat deze bladzijde snel wordt omgeslagen: “Goed bestuur is nodig voor een waterveilige en toekomstbestendige Hollandse Delta. Een nieuwe generatie kan bijdragen aan een frisse wind in het waterschapsbestuur. Voor een krachtig bestuur dat in goede verhouding met elkaar samenwerkt aan de uitdagingen voor nu én in de toekomst.”

Lijsttrekker Branco Winkels gaat met vertrouwen de verkiezingen tegemoet: “Als de historie ons één ding heeft geleerd is dat het waterschap juist een lange blik nodig heeft. En waar andere partijen er het altijd over hebben dat de jonge generatie aan zet is, zijn wij de enige partij die het ook echt doen. Een stem voor het CDA is een stem voor een jonge lijst. Mede in het belang van de komende generaties: stem CDA!”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio