7 C
De Bilt
maandag, 27 maart 2023

Kaarten post-actie in Alblasserdam van kinderen voor grote mensen

Alblasserdam – Kinderen in Alblasserdam hebben deze week bijna 500 zelfgeschreven kaarten bezorgd aan dorpsgenoten die het goed kunnen gebruiken. In de eerste week van februari zijn er speciale brievenbussen geplaatst op diverse scholen; gemaakt door kinderen van de buitenschoolse opvang.

De kinderen zijn opgeroepen om de brievenbussen te vullen met post voor mensen in Alblasserdam. Aan die oproep om iets liefs te doen voor een ander is goed gehoor gegeven.

Wel 500 kaarten geschreven en gepost

Ongeveer 250 kaarten zijn geschreven aan bekenden; een opa of oma, vriendje, iemand die ziek is of een geheime liefde. De andere 250 kaarten zijn geschreven aan onbekenden, aangedragen door de welzijnscoaches van Stichting Welzijn Alblasserdam óf bezorgd in verzorgingshuizen.

Een eigen geschreven briefje op de bus om iemand anders aandacht te geven
Een eigen geschreven briefje op de bus om iemand anders aandacht te geven – Foto: gemeente Alblasserdam

Het initiatief voor deze actie komt van Jolanda Huigen van het abc-team. Zij is de samenwerking aangegaan met buitenschoolse opvang van WASKO en PIT, alle basisscholen en Stichting Welzijn Alblasserdam. Alle post vanuit deze actie is dan ook voorzien van een klein kaartje waarop deze samenwerkingspartners vermeld staan. De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben geholpen met het sorteren en bezorgen van de post.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio