13.5 C
De Bilt

Oud-wethouder Kees de Ruijter bestuurslid bij hospice De Cirkel

In juni kwam er een einde aan de ambtstermijn van Kees de Ruijter als wethouder in Papendrecht. Lang tijd om van meer vrije tijd te genieten neemt hij niet. Per 1 juli is Kees de Ruijter benoemd tot bestuurslid van de stichting hospice De Cirkel.

Hospice De Cirkel

Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en sinds enige tijd een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. De laatste vestiging opende eind 2020 haar deuren. Inmiddels is de grote waarde van dit hospice voor de regio heel duidelijk, omdat velen deze waardevolle plek weten te vinden.

Als het thuis niet meer kan is dit bijna-thuis-huis een mooie mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. Veel vrijwilligers zijn opgeleid en actief om de bewoners liefdevolle aandacht te geven en de eigen thuiszorgorganisatie en huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg.

Ad van Driel over Kees de Ruijter

Bestuursvoorzitter Ad van Driel zegt over de benoeming van Kees de Ruijter: “Wij hebben Kees de Ruijter als wethouder leren kennen tijdens de voorbereiding en realisatie van ons hospice in Papendrecht. Hij had vanaf het initiatief een warm hart voor ons hospice. In ons bestuur ontstonden dit jaar vacatures door het vertrek van Heleen Roos en Armand Tournois, vanwege het verlopen van hun statutaire termijnen en door een gewenste uitbreiding.

Toen wij hoorden dat Kees zou stoppen als wethouder hebben wij niet getwijfeld om hem te vragen. Wij zijn heel dankbaar dat Kees ons bestuur met zijn deskundigheid op het gebied van de zorg, zijn bestuurlijke ervaring en grote netwerk in de regio’s die wij bedienen, maar bovenal zijn warme hart voor ons hospice komt versterken. Ook Jelle van der Weijde en Edwin van Wijngaarden treden toe tot ons bestuur. Al met al een geweldige versterking voor ons bestuur.”

“Ik heb hospice De Cirkel, haar bestuur en manager leren kennen als een warme en enthousiaste organisatie, waarbij de zorg voor bewoners altijd voorop staat. Met veel genoegen wil ik een bestuurlijke bijdrage leveren aan dit mooie en zinvolle werk, zodat ook onze vrijwilligers hun zinvolle werk mogen doen”, aldus Kees de Ruijter.

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio