8.6 C
De Bilt

Kunstgrasveld SC Emma in Dordrecht in gebruik

SC Emma heeft een nieuw hoofdveld. Op 9 december 2020 hebben wethouder Marco Stam van sport en voorzitter Leo Teunissen het kunstgrasveld op Sportpark Reeweg officieel geopend.

SC Emma

Met dit veld gaat een lang gekoesterde wens van SC Emma in vervulling. SC Emma was namelijk de enige voetbalvereniging in Dordrecht die nog geen gebruik kon maken van een kunstgrasveld. De afgelopen jaren kwamen er geen budgetten beschikbaar om een dergelijke investering te doen, totdat er eind 2019 een creatieve oplossing werd bedacht door de gemeente Dordrecht.

Subsidie

Zo werd er een subsidieaanvraag ingediend bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een pilot in het kader van klimaatadaptatie. De vervanging van één veld door kunstgras maakt het mogelijk het aantal grasvelden op Sportpark Reeweg terug te brengen van vier naar drie. Hiermee ontstaan meer bespeelbare uren voor de voetbalsport, op een kleiner oppervlak.

Wijkpark

Door ca. 1 hectare aan ruimte voor sport in te leveren ontstaat er ruimte om een wijkpark te realiseren voor de Vogelbuurt aan te leggen. Zo krijgt het sportpark een bredere functie en is het ook meer toegankelijk. Omdat er in de Vogelbuurt weinig groen aanwezig is, is het doel van deze aanpassing ook om in perioden van hitte meer verkoeling in de wijk te brengen. De helft van de investering in het kunstgrasveld is uiteindelijk via de subsidie voor klimaataanpassing gefinancierd, de andere helft kwam uit het renovatiebudget van het opgeheven sportveld.

Voetbal

De aanleg van een kunstgrasveld betekent ook een kwaliteitsverbetering voor de sport. Er hoeven nu in natte periodes minder wedstrijden te worden afgelast. Ook is een betere spreiding van de voetbalsport mogelijk: Bij SC Emma ontstaat ruimte om verder door te groeien, terwijl op andere locaties in de stad die ruimte juist beperkt is.

Seizoen

In overleg met de vereniging is ervoor gekozen om tijdens het speelseizoen de werkzaamheden uit te voeren. Zo groot was het verlangen van de vereniging naar dit kunstgrasveld. Uiteindelijk is de overlast beperkt gebleven, aangezien er door corona al langere tijd minder activiteiten bij de sportverenigingen zijn.

Groei

De aanleg van het kunstgrasveld leidt tot veel positieve reacties, zowel bij SC Emma, als bij andere verenigingen op het sportpark. ,,Wij zien bij zien nu al een toename van het aantal (jeugd)leden”, zegt voorzitter Leo Teunissen van SC Emma. .,,We gaan ons dan ook richten op verdere groei, zeker bij de jeugd.” Voor het Sportpark Reeweg betekent het kunstgrasveld een mooie stap in samenwerking die de afgelopen jaren is ontstaan tussen de verschillende verenigingen en gebruikers op het sportpark.

Combinatie

Wethouder Marco Stam is blij met de slimme combinatie. ,,De voetbalclub is hier enorm mee geholpen, de Vogelbuurt krijgt er een wijkpark bij, en het helpt de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio