22.4 C
De Bilt

Aandacht voor de Nationale Klimaatweek in gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Het thema duurzaamheid extra aandacht tussen 31 oktober tot en met 6 november, want dan het is de Nationale Klimaatweek 2022. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil graag samen met inwoners en organisaties een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Daarom krijgt

Iedereen doet wat

“Tijdens de Nationale Klimaatweek wil gemeente Hendrik-Ido-Ambacht het thema duurzaamheid onder de aandacht brengen. Iedereen kan iets doen. Samen zorgen we voor een milieuvriendelijkere samenleving en alle stapjes – hoe klein of groot ook – helpen daaraan mee”, vertelt wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur.

Ambachts Klimaatspel

Dat ook kleine stapjes grote resultaten kunnen hebben, wordt duidelijk in het gloednieuwe Ambachtse Klimaatspel. Spelers lopen met pionnen door bekende plekken in de gemeente. Het spel creëert bewustheid doordat er bepaalde acties aan speelvakjes gekoppeld zijn. Zo kan een speler bijvoorbeeld een extra stapje vooruit, na ‘het op ruimen van straatafval’. Ambachts Klimaatspel kan uitknipt worden uit het gemeentenieuws dat in de Brug van 26 oktober staat of kan vanaf die datum gedownload worden op www.h-i-ambacht.nl/ambachtsklimaatspel.

Tip: leer meer in de bieb

Speciaal voor de Nationale Klimaatweek staan er tot en met dinsdag 8 november twee boekentafels in de bibliotheek in Cascade met allerlei boeken over duurzaamheid. Er is een tafel voor volwassenen en een tafel voor de jeugd. In twee vitrines is een mini-tentoonstelling met leuke voorbeelden om thuis aan de slag te gaan met duurzaamheid. De foto’s die kinderen van verschillende basisscholen hebben gemaakt voor de Kinderklimaattop op 19 oktober zijn ook te bewonderen. Verder komt Laura Melkert op 3 november tijdens de ‘koffie met’ in de bibliotheek tussen een lezing geven over het klimaatvriendelijk en duurzaam inrichten van je tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio