7.5 C
De Bilt

Nieuwe laadpalen in Alblasserdam leveren veel positieve reacties op

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Daarom breidt de gemeente Alblasserdam het aantal laadpalen en oplaadplekken in het dorp uit. Om te zorgen voor een goede spreiding van het aantal elektrische oplaadpunten over het hele dorp, gebruiken zij een plankaart. Deze zomer hebben ze een plankaart met nieuwe voorstellen voorgelegd aan inwoners. Veel mensen hebben daarop gereageerd en meegedacht. De gemeente wil hen daarvoor bedanken. Want dankzij alle reacties is de plankaart nog beter geworden.

Aanpassingen

In totaal zijn er meer dan 150 suggesties ontvangen. Vaak waren bewoners enthousiast over de voorgestelde plekken. Soms stelden ze een alternatieve locatie voor. In enkele wijken waren bewoners bezorgd over de komst van gereserveerde parkeerplaatsen voor elektrisch laden. Omdat het er nu vaak al moeilijk is om een parkeerplek te vinden.

Alle reacties zijn door de gemeente zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Waar mogelijk hebben zij de ideeën van bewoners overgenomen. Maar dat kan niet overal, bijvoorbeeld omdat er geen aansluiting mogelijk is, omdat er teveel boomwortels in de grond zitten of vanwege tegenstrijdige belangen.

Vervolg

De gemeenteraad stelt de plankaart definitief vast. Dit gebeurt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024. De plekken op de kaart worden daarna niet allemaal direct gerealiseerd. De plankaart geeft alleen aan waar laadpalen mogen komen. Zo voor een goede spreiding over het dorp gezorgd.

Nieuwe laadpalen

Voor de realisatie van nieuwe laadpalen dienen leveranciers hiervan een aanvraag in bij de gemeente. Daarop neemt de gemeente een verkeersbesluit voor het reserveren van de benodigde parkeerplaatsen. Belanghebbenden krijgen dan 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

Meer informatie over elektrische laadpalen is te vinden op: www.alblasserdam.nl/laadpalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio