14.5 C
De Bilt

NK Tegelwippen in Hardinxveld-Giessendam

Op 21 maart is het officiële startmoment van het NK Tegelwippen. Net als vorig jaar doet de gemeente Hardinxveld-Giessendam mee. Van 21 maart tot en met 31 oktober gaan we tegels vervangen door groen. Waarom? Omdat een groenere leefomgeving prettiger wonen, werken en leven is. En meer groen betekent ook meer beestjes, meer fleur en geur én koelte in de gemeente. 

Meer aandacht voor een groen en leefbaar Hardinxveld-Giessendam

Wethouders Nederveen en Meerkerk: ‘Als gemeente vinden we een groene en leefbare omgeving belangrijk. We geven dan ook graag het goede voorbeeld als gemeente. We starten het NK Tegelwippen met het onttegelen van een pleintje in de openbare ruimte op de Clemensweer. We vragen omwonenden om mee te denken over een groen alternatief. Op woensdag 27 maart is er vanaf 15.00 uur de mogelijkheid om met elkaar ideeën uit te wisselen op de Clemensweer, het pleintje tussen de huisnummers 13 en 27. Omwonenden hebben hierover een persoonlijke brief ontvangen. Uiteraard zijn ook niet direct omwonenden van harte welkom.’

Laat je tegels ophalen door de Tegeltaxi tijdens NK Tegelwippen

Net als vorig jaar kunnen inwoners weer hun tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi. Deze rijdt op een aantal vastgestelde dagen tijdens de campagne periode. Ook maken inwoners weer kans om een tuinbon van 50 euro te ontvangen. Alle informatie over het NK Tegelwippen in Hardinxveld-Giessendam is te vinden op www.hardinxveld-giessendam.nl/tegelwippen.  

Geveltuintjes

Sinds begin van dit jaar kunnen bewoners met een woning zonder voortuin een aanvraag voor een geveltuin indienen. Het NK Tegelwippen is een mooi moment voor het aanleggen van een geveltuin. De tegels worden gratis opgehaald en inwoners maken kans op een tuinbon om het tuintje in te richten.  Een geveltuin is een smalle strook groen aan de voor- of zijkant van het huis zonder voortuin. De stoeptegels worden dan vervangen door groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio