Nova: nieuw dagcentrum geopend in Dordrecht

Dordrecht – Het nieuwe dagcentrum Nova aan de Sitterstraat in Dordrecht is op dinsdag 6 april in gebruik genomen. Nova biedt onderdak aan een kinderdagcentrum en een activiteitencentrum voor kinderen en (jong)volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Voor wie

Nova biedt dagbesteding aan kinderen en (jong)volwassenen, die in Dordrecht wonen. Zij hebben behoefte aan dagbesteding vanwege een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). Kinderen en (jong)volwassenen zullen vanuit bestaande Gemiva locaties doorstromen naar het nieuwe dagcentrum, of als nieuwe cliënt een plek krijgen, wanneer Nova de best passende locatie voor hen is.

Nova 01 Foto Gemiva SVG - Regio Online
Foto: © Gemiva-SVG

Het gebouw Nova

Het gebouw heeft meerdere groepsruimtes en buitenspeelruimten met aangepaste voorzieningen. Voor algemeen gebruik is er een snoezelruimte, binnenzandbak, gymzaal en verwarmd therapie bad met beweegbare bodem. Het gebouw heeft daarnaast ruimte voor ondersteunende diensten als ergotherapie, logopedie, fysiotherapie, spelagoog, bewegingsagoog en gedragsdeskundige. Het pand is voorzien van twee liften.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de Gemiva-SVG Groep. Het gebouw wordt verwarmd via restwarmte van HVC, er komen zonnecollectoren en ook de isolatie en de ventilatie voldoen aan hoge normen. Elektrische auto’s en busjes kunnen op het terrein opgeladen worden. Met deze voorzieningen krijgt het gebouw een groen label.

Gemiva-SVG Groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De zorgorganisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img