20.7 C
De Bilt

Onderzoek zwembad Blokweer van start in Alblasserdam

De gemeenteraad van Alblasserdam besloot in de vergadering van september 2022 een onafhankelijk onderzoek naar de situatie van zwembad Blokweer te laten uitvoeren, dat begin 2022 wegens technische problemen de deuren moest sluiten. Donderdagavond 23 maart ging het onderzoek van start. Doel van het onderzoek is om lessen te leren voor de toekomst.

Initiatiefvoorstel gemeenteraad

Zwembad Blokweer moest op 1 februari 2022 de deuren sluiten. In de raadsvergadering van september 2022 besloot de gemeenteraad om het bad te laten herstellen. In diezelfde vergadering werd een raadsbreed voorstel aangenomen om onderzoek in te stellen:

‘In opdracht van de raad een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot het besluit het zwembad uit veiligheidsoverwegingen te doen sluiten, en te formuleren welke lessen het college, de raad en de BSSA hieruit kunnen trekken’.

Adhoc commissie ‘Zwembad’

Vanuit de raad werd een adhoc commissie ‘Zwembad’ ingesteld, met als opdracht het onderzoek te begeleiden. In de gemeenteraad van 14 februari 2023 werd besloten om bureau Necker van Naem het onderzoek te laten uitvoeren. Voorzitter van de adhoc commissie, Eric Boersma: “het is nadrukkelijk niet de bedoeling om dit onderzoek politiek te maken en schuldigen aan te wijzen, we willen vooral lessen leren voor toekomstige (grote) projecten in ons dorp”.

Onderzoek zwembad Blokweer

Tijdens het onderzoek worden interviews gehouden met betrokkenen, er wordt dossieronderzoek gedaan en er wordt een feitenrelaas opgesteld om de onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden. Naar verwachting wordt het onderzoek in het najaar van dit jaar opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio