1.5 C
De Bilt

Ondertekening ontwikkelovereenkomst Basisschool Giessen-Oudekerk

Op donderdag 7 september ondertekenden de Gemeente Molenlanden en De Waard Ontwikkeling B.V. de ontwikkelovereenkomst voor de realisatie van de basisschool in Giessen-Oudekerk. Naar verwachting wordt de basisschool nog in 2024 opgeleverd. De naastgelegen woningen worden hierna gebouwd.

De Waard Ontwikkeling B.V. als partner

Bram Visser, wethouder Molenlanden, en Edwin van den Heuvel van De Waard Ontwikkeling B.V. ondertekenden de ontwikkelovereenkomst voor de nieuwbouw van de basisschool in Giessen-Oudekerk. Deze overeenkomst bevat de afspraken tussen beide partijen over de bouw van de school en de aanleg van het schoolplein. Bij de voorbereidingen zijn de locatiemanager van de school, O2A5, de Dorpsraad en St. Dorpsboerderij betrokken. Het ontwerp is gemaakt door v/d Padt en Partners architecten. De uitvoering van de afspraken gebeurt in goed overleg met de gemeente en de partijen die gebruik gaan maken van het schoolgebouw.

Initiatief van het dorp

Ooit begonnen als inwonersinitiatief is het nu zover dat de bouwplannen een volgende fase ingaan. Het maatschappelijk belang van een basisschool met multifunctionele ruimtes is groot voor het dorp en haar inwoners. De haalbaarheid van het project is inmiddels planologisch en financieel gewaarborgd. Ronald van Someren, voorzitter van de Dorpsraad: “Het heeft de nodige tijd en energie van Oudkerkers en leerkrachten gekost, maar het resultaat wordt een aanwinst voor Giessen-Oudekerk. De basisschool krijgt een geheel eigen én groen karakter. Iedereen is welkom en er is en blijft veel aandacht voor zowel de leerlingen als ouders. En dat dit aanspreekt zien we nu al terug in een groeiend aantal leerlingen.”

Schouders eronder

Wethouder Bram Visser: “Ik ben zeer verheugd, dat binnenkort gestart kan worden met de bouw van de nieuwe school met multifunctionele ruimte. De inwoners, Dorpsraad en het schoolteam hebben er echt de schouders onder gezet om het voor elkaar te krijgen. Als gemeente zien we zeker dat de basisschool, samen met de later te bouwen nieuwe woningen, een geweldige impuls voor de leefbaarheid van Giessen-Oudekerk gaat zijn.”

Op de huidige locatie van de school komen naast het schoolgebouw en het plein 11 koopwoningen: zes rijwoningen, twee 2 onder 1-kap woningen en drie (gelijkvloers)woningen. Allereerst worden de school en het aangrenzende schoolplein gerealiseerd. Naar verwachting wordt de school nog in 2024 opgeleverd. Bij de basisschool komt ook weer een moestuin en een verblijf voor (kleine) dieren. De bouw van de naastgelegen woningen start later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio