14.8 C
De Bilt

Open dag elektrische veerponten op zaterdag 1 juni: krijg een uniek kijkje achter de schermen

Sinds begin dit jaar varen er twee elektrische veerponten op de Riveer-trajecten rondom Gorinchem. Veel scholieren, werknemers en toeristen maken er sinds die tijd regelmatig gebruik van, maar slechts weinig mensen weten hoe bijzonder ze eigenlijk zijn. Om daar verandering in te brengen, organiseren gemeente Altena, gemeente Gorinchem, gemeente Hardinxveld-Giessendam en Riveer op zaterdag 1 juni een open dag. Op verschillende locaties krijgen bezoekers die dag een uniek kijkje achter de schermen.

Elektrische veerponten

Veel mensen maken iedere dag gebruik van één van de elektrische veerponten op de trajecten Gorinchem – Werkendam en Gorinchem – Woudrichem, maar lang niet iedereen weet hoe zo’n elektrische veerpont nou eigenlijk werkt. En waarom er nog nooit een likje verf aan te pas is gekomen. Geïnteresseerden krijgen op zaterdag 1 juni tussen 10 en 16 uur de kans om er alles over te weten te komen.

Eén van de elektrische veerponten, de Altena VI, zal verschillende locaties aandoen en bezoekers een uniek kijkje geven in de verschillende ruimtes op het veer, zoals de technische ruimte en de stuurhut. Bouwer Holland Shipyards en ontwerper Coco Yachts zijn op alle locaties aanwezig om bezoekers alles te vertellen over de bouw, de techniek en het ontwerp. De open dag is voor iedereen vrij toegankelijk en leuk voor jong en oud.

Programma

  • 10.00 – 11.00 Veerpont toegankelijk voor bezoekers bij halte Werkendam (Sasdijk)
  • 11.15 – 12.15 Veerpont toegankelijk voor bezoekers bij halte Hardinxveld-Giessendam (Rivierdijk)
  • 12.30 – 13.30 Veerpont toegankelijk voor bezoekers bij halte Sleeuwijk (Hoekeinde)
  • 13.45 – 14.45 Veerpont toegankelijk voor bezoekers bij halte Gorinchem (Buiten de Waterpoort)
  • 15.00 – 16.00 Veerpont toegankelijk voor bezoekers bij halte Woudrichem (Waterpoort)

In verband met de beperkte parkeergelegenheid worden bezoekers verzocht om met de fiets of lopend te komen.
Over de elektrische veren De elektrische veren zijn gemaakt door Holland Shipyards uit Hardinxveld-Giessendam. In 2023 zijn ze gedoopt en vanaf januari 2024 in gebruik genomen. Beide veerponten varen op de trajecten tussen Gorinchem – Werkendam en Gorinchem – Woudrichem. Gemeente Altena en gemeente Gorinchem investeerden elk ruim 4 miljoen euro in de twee elektrische veren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio