15.6 C
De Bilt

Opfriscursus Autorijden voor Senioren in Zwijndrecht; blijf veilig deelnemen aan verkeer

Bent u in het bezit van een geldig rijbewijs en neemt u als automobilist nog actief deel aan het verkeer? Doe dan mee met de ‘Opfriscursus rijvaardigheid Senioren’ in Zwijndrecht. De actuele verkeerstheoriekennis wordt behandeld, maar ook wordt gekeken of de ontwikkelde eigen rijstijl (nog) veilig is. Deskundigen geven persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat zij zolang mogelijk mobiel kunnen blijven.

Wat houdt de cursus in?

De verkeerstheorie met de nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Ervaren specialisten nemen een ogen- , en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Opfriscursus Autorijden Senioren

  • Wanneer: dinsdag 8 november 2022
  • Waar: kantine van VV Pelikaan, Middellijn 9, 3335 KC Zwijndrecht
  • Duur van de cursus: Ochtendsessie 08.45 tot 12.15 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Voor wie is deze Opfriscursus bestemd           

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woont in Zwijndrecht.

Hoe schrijft u zich in

Aanmelden voor de Opfriscursus kan bij Mw. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland per mail aan werkgroepsenioren@kpnmail.nl of per telefoon 0184-685317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten

De eigen bijdrage van € 15,00 betaalt u bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk donderdag 3 november 2022. Het grootste deel van de kosten, zijnde ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio