Opfriscursus Autorijden voor Senioren

Sliedrecht – In Sliedrecht vindt de Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren Donderdag 2 december organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en gemeente Sliedrecht.

LET OP: Cursus is verplaatst naar het voorjaar 2022. Inschrijven kan tot 16 december 2021

Actuele kennis verkrijgen

Met de Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren wordt onder begeleiding de actuele verkeerstheoriekennis door genomen, maar ook wordt er gekeken of de rijstijl van de deelnemers veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat zij zo lang mogelijk mobiel blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden. De Opfriscursus is bedoeld voor ouderen die ouder zijn dan 65 jaar, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig zijn in de gemeente Sliedrecht.

Opfriscursus Rijvaardigheid Senioren

Wanneer: Donderdag 2 december 2021
Waar: De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht
Duur van de cursus: Ochtendsessie 08.45 tot 12.15 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?

Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien nemen ervaren specialisten een ogen-, en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Opfriscursus autorijden voor senioren
Opfriscursus autorijden voor senioren – Foto: © J. de Jong – VVN

Deelnemen

Aanmelden kan bij de J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland per e-mail jwmj.dejong@planet.nl of telefonisch, 06-13520750. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten

De eigen bijdrage is € 15,00. Graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat deelnemers zich tijdig aanmelden. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 26 november 2021. (Het grootste deel van de kosten, van ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid)

Coronamaatregelen

Deelnemers kunnen enkel deelnemen aan de cursus deelnemen na het tonen van een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs via de QR code. Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Laatste cursus dit jaar

“De Opfriscursus in Sliedrecht is de laatste van dit jaar”, zo laat Jan de Jong, voorzitter werkgroep Senioren van het district Zuid-Holland van Veilig Verkeer Nederland, ons weten. “Vanwege de weersomstandigheden in december, januari en februari organiseren wij deze cursus niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img