6.3 C
De Bilt

Overeenstemming over Hotel Vrieseplein

De gemeente Dordrecht en projectontwikkelaar Vrieseplein BV hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van grond en gebouwen aan het Vrieseplein. Daarmee is de weg vrij voor de ontwikkeling van een hotel. De projectontwikkelaar heeft een contract met een hotelketen, die nog niet in de publiciteit wil treden. De gemeenteraad moet zich nog uitspreken over het bestemmingsplan.

Het plan behelst een hotel met ca. 80 kamers en een parkeerterrein met ca. 70 parkeervakken op het binnenterrein van de Blekersdijk. De voorzijde van het hotel grenst aan het Vrieseplein en vult hiermee het bestaande gat. De toegang tot het parkeerterrein komt via de poortwoning aan de Cornelis de Wittstraat en een poort daarnaast. Ook de grote loods op het binnenterrein maakt deel uit van het plan.

Bouw
Al eerder leek er overeenstemming te zijn met de hotelketen Best Western, maar ontwikkelaar en exploitant kwamen er toch niet uit. Met de komst van een nieuwe hotelketen en aanpassingen in het plan is de weg nu vrij voor de ontwikkeling van het hotel. De procedure voor het bestemmingsplan, die tijdelijk was stilgelegd, kan nu weer verder. De sanering van de bodem vindt plaats in de eerste maanden van volgend jaar, daarna kan de bouw beginnen.

Levendigheid
Wethouder Piet Sleeking noemt de overeenkomst zeer goed nieuws voor de stad. ,,Het Vrieseplein is prachtig opgeknapt, maar er is nu een lelijk gat in de bebouwing. Een hotel op deze plek komt ook de levendigheid van de binnenstad ten goede. Wethouder Jasper Mos is ook enthousiast. ,,De laatste jaren maakt Dordrecht een mooie inhaalslag met hotelaccommodaties. Een hotel met 80 kamers bij de binnenstad past helemaal in die ontwikkeling.”

4-sterren hotel
Projectontwikkelaar Cees Bakker van Vrieseplein B.V. is vol vertrouwen in het plan. ,,De nieuwe exploitant is een internationale hotelketen. Het hotel in Dordrecht wordt een 4-sterren hotel op een prachtige plek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio