10.4 C
De Bilt

Dik verdiende 4-0 overwinning op De Zwerver geeft Spirit hoop op wegblijven van degradatie

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zaterdag in de 2e klasse F een gaatje kunnen slaan met de degradatieplaatsen. In duel met De Zwerver wonnen de Ouderkerkers met 4-0. Beide ploegen stonden in punten gelijk op de één na laatste plaats, dat aan het eind van het seizoen degradatie betekent.

Bij Spirit maakte Kevin Kriek weer als basisspeler zijn rentree bij de hoofdmacht van Spirit. Vorige week was de centrale verdediger ook al aan de selectie toegevoegd en viel toen in de 2e helft in. Vorig seizoen nam Kevin Kriek afscheid van Spirit 1, maar door de personele bezetting is hem gevraagd naar een tijdelijke terugkeer. Samen met Cris de Jong vormde hij het hart van de verdediging.

Gretig spel zet De Zwerver onder druk

Spirit speelde gretig en zette vroeg druk op tegenstander De Zwerver. Ondanks het speloverwicht duurde het wel lang voordat Spirit het verschil in doelpunten omzette. Het kreeg wel een paar mogelijkheden via Eric Jansen (schot over en een vrije trap in de handen van de keeper) en Niels de Vries (net naast) voordat Lukas Bos dacht te scoren. De scheidsrechter constateerde echter dat de bal de achterlijn was gepasseerd voordat de bal op het hoofd van de aanvaller belandde en de treffer niet doorging.

Een mooie aanval via Robbin Brouwer en Ruben Slooff kwam bij de opkomende Tjerk de Kogel. De inzet ging via een Zwerver-verdediger naast het doel.

Veel geluk in eerste helft met uiteindelijk resultaat

Toch kwam Spirit in de 1e helft goed weg. Laconiek uitverdedigen werd door De Zwerver tot 2 keer toe niet afgestraft. Op slag van rust was het dan toch raak voor Spirit. Lukas Bos schoot in de draai de bal prachtig in de kruising: 1-0.

Kort na rust verdubbelde de spits de voorsprong met een echte spitsen goal. Ruben Slooff kreeg de bal mee, manoeuvreerde zich door de verdediging, maar zag zijn schot door de keeper gepareerd. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van de deze winter uit Spanje teruggekomen spits (2-0).

Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan was dat wel na een uur spelen toen Ruben Slooff nu wel koelbloedig was en de bal achter de Kinderdijkse doelman tikte (3-0). Vlak voor tijd bepaalde Cris de Jong de eindstand op 4-0.

Verdiende zege

Een dikverdiende overwinning voor Spirit, dat daarmee nog wel op de 11e plaats blijft staan. Concurrenten Rijsoord (0-1 bij EBOH) en Alexandria’66 (2-0 tegen Streefkerk) wonnen ook. Pelikaan kwam niet in aktie en zakte weer naar de ‘nacompetitie-zone’, samen met Spirit en cvv Zwervers. De Capelse ploeg verloor met 0-2 van Spartaan’20. De Alblas (3-0 nederlaag bij Oranje Wit) staat nu 8e, de laagste ‘veilige’ plaats, maar wel in punten gelijk met Pelikaan. Rijsoord en Alexandria’66 staan, met 1 punt meer, boven De Alblas.

Voor Spirit zal het nog een moeilijke klus worden om zich veilig te spelen. De Ouderkerkers moeten 4 en 5 punten goed maken t.o.v. resp. De Alblas en Rijsoord/Alexandria’66. Met nog 6 wedstrijden te gaan, waarvan 4 wedstrijden op eigen veld en 3 wedstrijden tegen ‘concurrenten’, heeft de afscheidnemende trainer Richard van Cappellen nog wel alle vertrouwen in een goede afloop.

Volgende week (paasweekend) is Spirit vrij. Op dinsdag 2 april speelt Spirit in en tegen Capelle de kwartfinale van de beker, waarna de competitie weer wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen EBOH.