16.7 C
De Bilt

Parkeerterrein Steegoversloot vanaf 21 oktober open

Dordrecht – Bewoners en bezoekers kunnen vanaf zaterdag 21 oktober parkeren op het parkeerterrein Steegoversloot. Dit tijdelijke parkeerterrein tussen Schoolstraat en Vrankenstraat telt 120 parkeerplaatsen en zorgt de komende jaren voor extra parkeercapaciteit in het oostelijk deel van de binnenstad. De officiële opening is op vrijdag 27 oktober.
Vergunninghouders uit zowel sector A als D kunnen straks terecht op parkeerterrein Steegoversloot. Ook bezoekers van de binnenstad en de culturele functies in de buurt, zoals het Dordrechts Museum en het Hof van Nederland kunnen er parkeren. In november wordt het groen geplant, zoals heesters, ligusterhagen en negen bomen. Op het terrein krijgt de eerste Dordtse fietstrommel een plek. Ook komt er een nieuwe hondenuitlaatplaats. Die gaat in het voorjaar open, als het gras voldoende is gegroeid.
Dubbelgebruik parkeerterrein
Het parkeerterrein is geschikt voor ‘dubbelgebruik’: ‘s avonds, ‘s nachts en in de weekenden maken vooral bewoners gebruik van het terrein, terwijl overdag de binnenstadbezoekers en werknemers uit de omgeving er kunnen parkeren. Dankzij dit dubbelgebruik kan de gemeente volgend jaar 25 parkeerplaatsen verhuren aan Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat verhuist naar het kantoor van de Rechtbank. Mede daardoor is de rechtbank voor Dordrecht behouden gebleven.

Ontwikkelvisie

Voor de definitieve invulling van de locatie achter pand Doelesteijn stelt de gemeente de komende tijd een ontwikkelvisie op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio