16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Pitch Parade: kansen voor jongeren om hun ideeën te realiseren

Kunstgebouw en VSBfonds de handen ineengeslagen en de Pitch Parade ontwikkeld. Voor jongeren in de kleine en middelgrote gemeenten is er namelijk niet altijd wat te doen in de buurt of wijk. De Pitch Parade biedt jongeren tussen de 15 en 27 jaar de kans om financiering te ontvangen voor hun culturele en maatschappelijke projecten. De Pitch Parade ging van start in Vlaardingen, en krijgt in 2024 een vervolg in 6 andere gemeenten in Zuid-Holland.

Breng je idee krijg euro’s mee

Of het nu gaat om het organiseren van een festival, een community garden starten, een leesclub beginnen of een ander geweldig initiatief. De Pitch Parade is bedoeld om jongeren te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en het maken van een positieve impact op hun buurt of wijk. Meedoen biedt jongeren de kans om zichzelf te ontwikkelen en op een positieve manier voor anderen van betekenis te zijn. De jongeren die de pitch winnen, krijgen begeleiding van Kunstgebouw en lokale partners (bijvoorbeeld een cultureel centrum) en geld van VSBfonds om hun sociale of culturele plan in de praktijk te brengen. Per gemeente is er € 5.000 beschikbaar gesteld, met een maximum van € 2.500 per project.

Wat levert meedoen aan de Pitch Parade op?

  • Deelnemers ontvangen financiële steun om het project van de grond te krijgen.
  • Deelnemers leren andere jongeren kennen en bouwen waardevolle connecties op.
  • Deelnemers leren om een goede pitch te geven en hoe ze een kansrijke subsidieaanvraag kunnen doen.
  • Deelnemers kunnen hun dromen realiseren, waardoor ze een verschil kunnen maken in hun gemeenschap.

Praktische informatie

  • De eerstvolgende Pitch Parade: 17 april 2024
  • Locatie: Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Informatie en aanmelden: www.pitchparade.nl

In 2024 komt de Pitch Parade ook naar de volgende gemeenten: Capelle aan den IJssel, Rijswijk, Schiedam, Zoetermeer en Zwijndrecht.

Over Kunstgebouw

Stichting Kunstgebouw is de provinciale netwerk- en kennispartner voor de kunst- en cultuursector in Zuid-Holland. Kunstgebouw brengt partijen samen, deelt relevante kennis en ondersteunt bij het organiseren van cultuuronderwijs en cultuurparticipatie. Dat doen ze door intensief samen te werken met scholen, gemeenten, culturele organisaties en maatschappelijke organisaties in de provincie. 

Over VSBFonds

VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Een samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, ideeën en culturen elkaar ontmoeten, inspireren en verbonden raken. Daarom ondersteunen zij sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven die ervoor zorgen iedereen kan meedoen en gelijke kansen krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio