9.8 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Poort6, gemeente Gorinchem en politie pakken samen hennepkwekerijen aan

Gorinchem – Woningcorporatie Poort6, de gemeente Gorinchem en de politie gaan samen de strijd aan tegen hennepkwekerijen. Daarvoor sluit Poort6 zich aan bij het bestaande regionaal convenant rondom de aanpak van hennepkwekerijen.

Hennepkwekerijen

Burgemeester Reinie Melissant-Briene: “We vinden het belangrijk dat inwoners in Gorinchem plezierig en veilig wonen. Hennepkwekerijen en andere drugscriminaliteit zorgen in de wijk voor een gevoel van onveiligheid. Door het convenant kunnen we nauwer samenwerken en gemakkelijker informatie uitwisselen, zodat we sneller de hennepkwekers kunnen aanpakken. En dat draagt bij aan een leefbaarder en veiliger Gorinchem. Ik ben dan ook blij dat Poort6 zich nu aansluit bij het convenant.”

Sneller in actie

Ook praktisch gezien heeft de samenwerking voordelen. Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: “Hennepkwekerijen zijn ook nog eens brandgevaarlijk. Dat willen we natuurlijk hard aanpakken en zo snel mogelijk kunnen bestrijden. Door dit convenant weten we sneller als er iets speelt. Bijvoorbeeld als omwonenden bij een van de partijen melden dat zij wateroverlast, schimmel of stank ervaren. We kunnen dan eerder in actie komen, zonder dat we eerst extra juridische stappen moeten zetten om aan de benodigde informatie te komen. Daarnaast merken we dat bewoners alert zijn en signalen bij ons of één van de andere partijen afgeven als ze iets niet vertrouwen in de buurt. Dat helpt ons om met elkaar de overlast aan te pakken.”

Convenant

In 2016 tekenden verschillende partijen in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Rotterdam het ‘Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen’. Ook de gemeente Gorinchem en de politie eenheid Rotterdam tekenden destijds dit convenant. Andere ondertekenaars zijn andere gemeenten in de regio, andere woningcorporaties, het Openbaar Ministerie, UWV en netbeheerders. Op 2 september 2020 sluit ook Poort6 zich aan bij dit convenant. Het convenant vormt de basis voor het uitwisselen van informatie tussen de partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio