6.1 C
De Bilt

Barendrecht start proef met gratis gebruik aanhangwagen voor grof huishoudelijk afval of snoeiafval

Vanaf dinsdag 1 februari start gemeente Barendrecht een proef met gratis gebruik van een aanhangwagen om grof huishoudelijk afval of snoeiafval naar het afvalaanbiedstation te brengen. Barendrechters met een auto met trekhaak kunnen gratis (maximaal 3 uur) gebruik maken van een aanhangwagen om grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg te brengen naar het afvalaanbiedstation aan de Londen 15. Barendrecht is hiervoor een samenwerking aangegaan met Boedelbak. De proef duurt tot 31 juli 2022.

Aanhanger via Boedelbak

Inwoners die grof huishoudelijk afval of snoeiafval weg willen brengen naar het afvalaanbiedstation kunnen tegen betaling van een borg van € 75,00 inclusief de kosten van de huur van de aanhangwagen gebruik maken van een aanhanger via Boedelbak om deze klus te klaren. Bij het terugbrengen van de aanhanger krijgt men dit bedrag minus het huurbedrag direct terugbetaald. Het restant huurbedrag wordt binnen 7 werkdagen teruggestort op de bankrekening van de inwoner. Op www.bar-afvalbeheer.nl/gebruik-gratis-een-aanhangwagen staan alle spelregels.

Grof huishoudelijk afval

Bij het afvalaanbiedstation kan grof huishoudelijk afval worden gebracht. Denk aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking of grof snoeiafval.  De materialen van het grof huishoudelijk afval zijn waardevol en dienen als grondstoffen voor nieuwe producten.

Uiteraard kunnen inwoners ook nog steeds bellen om snoeiafval een keer per vier weken gratis te laten ophalen. Kijk voor meer informatie op www.bar-afvalbeheer.nl/ophalen-op-afspraak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio