Samenwerkingsplan gemeente en de Bibliotheek AanZet voor betere en efficiëntere dienstverlening

Barendrecht – Om de dienstverlening inhoudelijk te verbeteren en efficiënter uit te voeren zijn de Bibliotheek AanZet, Wijkteams en de Veiligheidspost Carnisselande op één locatie gehuisvest. Met het ondertekenen van een Samenwerkingsplan is op donderdag 8 juli ook de samenwerking formeel bekrachtigd. Namens de gemeente tekenden burgemeester Jan van Belzen en wethouders Tanja de Jonge en Reshma Roopram en namens de Bibliotheek AanZet bestuurder Ankie Kesseler.

Samenwerkingsplan

Het Samenwerkingsplan beschrijft de (gezamenlijke) dienstverlening, die vanuit deze locatie, ’t Plein genaamd, wordt aangeboden, verstevigd en/of gestimuleerd.Ook willen de samenwerkingspartners, samen met de andere maatschappelijke partners in de wijk, een wezenlijke bijdrage leveren aan de gezamenlijke opgaven van de wijk. Bijvoorbeeld hulpvragen op het gebied van schulden, het invullen van formulieren of de aanpak van laaggeletterdheid. Verder zullen er verschillende culturele evenementen worden georganiseerd gericht op de behoefte van de bewoners van Carnisselande.

Wethouder Tanja de Jonge (Cultuur) is enthousiast over de samenwerking: “Met het Samenwerkingsplan in de hand zijn concrete stappen uitgewerkt om verder te gaan dan het samenwonen wat we sinds maart 2021 hier doen. Door samen te werken willen we ’t Plein ontwikkelen tot een gebied met allerlei voorzieningen die goed op elkaar zijn afgestemd. De inwoners van Carnisselande hebben daar profijt van.”

“Het team van Bibliotheek AanZet is ontzettend blij met het resultaat tot nu toe,” zegt Ankie Kesseler, bestuurder van de Bibliotheek AanZet. “Hier in ’t Plein kunnen we een bibliotheek zijn van, door en voor de  inwoners van Carnisselande. Een mooie plek om kennis en ervaringen te delen, voor persoonlijke ontwikkeling en leesplezier, een inspirerende ontmoetingsplek.”

samenwerkingsplan
Ankie Kesseler, Tanja de Jonge, Reshma Roopram, Jan van Belzen. Foto: Ingmar Timmer

Combinatie

De combinatie van de partners in de Veiligheidspost is al enkele jaren succesvol en er heeft ook al samenwerking plaatsgevonden tussen het Wijkteam en de Veiligheidspost. Er is dus al de nodige ervaring opgedaan die wordt meegenomen naar ’t Plein. Dit eerste jaar in deze setting is een ontwikkeljaar waarin de verschillende partijen hun plek in het gebouw innemen en gezamenlijk praktische afspraken maken om zo goed mogelijk hun dienstverlening uit te kunnen voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img