27.9 C
De Bilt

Schep mee voor schoon water

Van 13 september tot en met 10 oktober kun je watervriendelijke prijzen winnen met ‘scheppen voor schoon water’, het opruimen van zwerfafval in en rond het water. Waterschap Hollandse Delta organiseert dan de actie Scheppen voor schoon water. Door te scheppen voor schoon water draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en hou je het water van bijvoorbeeld sloten, singels en meren schoon.

Win-actie

Ga op pad in jouw buurt, vis zwerfafval uit het water of raap het op langs de waterkant en maak een foto van je vangst. De inzenders van de mooiste/origineelste/leukste foto’s maken kans op een groen dak, een regenwaterschutting of een regenton. Voor meedoen, ga naar de website: www.wshd.nl/waterbazen-winactie

World Cleanup Day

Je kunt daarnaast je vangst registeren in de app Litterati. Zo help je mee probleemgebieden in kaart te brengen en wordt duidelijk welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Je opbrengst telt dan mee voor het wereldwijde resultaat van World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar op zaterdag 18 september.

uc?id=1RL9j v16vmaXUQF2XT50AnYoHXnnM00i
Afvalvissende supper – Scheppen voor schoon water – Foto: Hollandse Delta

Landelijke actie scheppen voor schoon water

Alle waterschappen in Nederland doen mee aan de actie Scheppen voor schoon water. Ze vragen hiermee aandacht voor het belang van schoon en leefbaar water. Zwerfafval is namelijk slecht voor de kwaliteit van het water, voor het milieu en voor planten en dieren. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Waterschap Hollandse Delta doet dat voor de circa 1 miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden. Het waterschap beschermt hen tegen hoog water en maakt het rioolwater schoon met 20 zuiveringsinstallaties verspreid over de regio. 

Meescheppen voor schoon water? Kijk op: www.wshd.nl/waterbazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio