15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Meer sporten met: I want to sport @ Dordt

Dordrecht – Wil je gaan sporten maar geen idee welke sport? Voortgezet onderwijs scholieren kunnen vanaf nu gebruik maken van de website I Want to Sport @ Dordt. Met deze website komen scholieren er met een paar simpele meerkeuzevragen achter welke sport bij hen past. Vervolgens kunnen ze een gratis proefles volgen bij een vereniging bij hen in de buurt. De website is vandaag gepresenteerd op het Johan de Witt Gymnasium.
De website is, speciaal voor de Dordtse jongeren, ontwikkeld vanuit het lokaal Sportakkoord waarbij gemeente Dordrecht, het Dordtse voortgezet onderwijs en meerdere sport aanbieders als gelijkwaardige partners samenwerken.

Met deze website hopen zij jongeren meer aan het sporten te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen van het voortgezet onderwijs steeds minder zijn aangesloten bij een sportvereniging en daarmee minder sporten. Met deze website kunnen leerlingen heel laagdrempelig in aanmerking komen met een (nieuwe) sport door middel van een gratis proefles bij een sportaanbieder bij hun in de buurt.

Meer jongeren sporten

Wethouder Marco Stam (Sport) hoopt dat veel jongeren de website gaan gebruiken. “Ik ben blij dat deze website er is. Ik heb de website zelf net uitgeprobeerd en het werkt echt heel snel en gemakkelijk. Het is nu aan de vakdocenten om te laten zien aan hun leerlingen dat je met behulp van de website heel makkelijk kunt gaan sporten. Zo hopen we de jongeren in Dordrecht te verleiden meer te gaan sporten. Want sporten is gezond en bovendien heel leuk. Het is een mooi eerste succes van het lokaal sportakkoord”

I Want to Sport @ Dordt gebruiken

Om de website te gebruiken gaat men naar www.iwanttosport.dordtsport.nl of wordt de QR-code in de bijlage gescand. Via een paar meerkeuzevragen zoals: Sport je liever binnen of buiten? of Sport je liever alleen of sport je liever samen? komen er een aantal sporten naar voren. De website laat ook zien welke verenigingen/sportaanbieders de sport in de buurt aanbieden. Vervolgens kan er een afspraak gemaakt worden voor een gratis proefles. Als je de proefles leuk gevonden wordt, kan er een lidmaatschap aangevraagd worden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de beantwoorde vragen die nodig zijn om te komen tot een sport op de website, geheel volgens de wet AVG.

Lokaal Sportakkoord

Met het sportakkoord werken gemeente Dordrecht, sportaanbieders en scholen als gelijkwaardige partners sinds vorig jaar samen aan meerdere doelen: het sterker maken van sportaanbieders, meer sport voor kinderen met een beperking, flexibel sporten voor middelbare school-leerlingen en het creëren van een positieve sportcultuur. De middelen voor het sportakkoord komen vanuit het Rijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio