14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Sprankelend nieuwjaarsconcert SBO Crescendo in volle zaal.

Krimpen aan de Lek – Zaterdagavond begon Crescendo het nieuwe jaar met een sprankelend nieuwjaarsconcert. Sporthal de Walvis waar het het SBO van Crescendo hun uitvoering gaven, zat stampvol. Er is geen najaarsconcert geweest en een nieuwjaarsconcert wordt niet zo vaak gegeven, waarschijnlijk trok dit concert mede daardoor een volle zaal. Ivan Hut leidde het orkest swingend. Het SBO heeft zich al heel vaak bewezen en zelfs met een nieuwe dirigent blijken zij wederom ware kunstenaars op de instrumenten.

Ivan Hut

Ivan Hut is een Kroaat die sinds 2014 in Nederland is om te studeren aan het Codarts Rotterdam.
Ivan vervangt de vaste dirigent Carlo Balemans nu deze op een wereld tour is. Orkestleden en dirigent moesten in het begin even aan elkaar wennen en omdat alles in het Engels moest, was het repeteren best moeilijk. Maar er was al gauw een klik tussen beide en techniek wordt snel begrepen. Het is dan ook geen verrassing dat het ervaren SBO en dirigent een éénheid vormden die geweldige muziekstukken ten gehore brachten.

Sprankelend nieuwjaarsconcert

De avond begon met het prachtige Leichte Cavellerie waarbij als verrassing een trompet en hoorn vanaf het balkon klonken. Na het stuk, waarbij iedereen ademloos luisterde, werd iedereen welkom geheten door Lidia.
Zij vertelde over het openingswerk: ‘ het klassieke werk Leichte Cavalarie (of Lichte cavalerie) van componist Franz von Suppé. Het stuk wat we nu voor u gaan spelen is de overture uit de opera La Forza del Destino, of in het nederlands: De kracht van het noodlot.’

Het volgende stuk, het bekende Second Suite for Band van Alfred Reed, werd ingeluid door Mara. Het stuk bestaat uit 4 delen en beschrijven dansen uit het Zuid-Amerikaans gebied. Mara moedigde het publiek aan om vooral met de voetjes van de vloer te gaan, maar daar werd niet echt gehoor aan gegeven.

Oliebollen en champagne

Ruurd kondigde de pauze aan. Hij vertelde dat de leden van het SBO zich voor deze uitvoering prachtig hadden aangekleed en enkele dames speciaal naar de kapper waren geweest voor een feestelijke haardracht. Omdat op een nieuwjaarsfeest geen oliebollen en champagne mogen ontbreken, waren er door enkele orkestleden, die daarvoor speciaal om 5 uur in de ochtend waren opgestaan, oliebollen gebakken. In samenwerking met cafe De Kwayste Niet boden zij een arrangement met champagne en een oliebol aan. Als toeloop naar de pauze werd nog ‘Mercury’ van Jan van der Roost gespeeld.

Foto: Joke Rietveld © Regio Online

In de pauze werden er zoals gewoonlijk weer loodjes verkocht waarmee leuke prijsjes gewonnen konden worden. Er werd gul gebruik gemaakt van het arrangement met champagne en oliebollen.

Getalenteerde soliste

Na de pauze kon men genieten van de Ouverture van Verdi ‘Nabucco’, waarbij iedereen weer in de sfeer kwam.
Bas kondigde daarna de soliste Marjoleine Apituley aan. Zij is songer-songwriter en studeerde aan de popacademie van het conservatorium in Enschede. Ze geeft ook graag les, daarom studeert ze Docent Muziek met pop en jazz-zang als hoofdvak aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Marjoleine zong The Girl from Ipanema en Strike up the Band en blijkt een prachtige stem te hebben. Het was de eerste keer dat zij met het orkest zong en was er wat nerveus voor, maar iedereen heeft genoten van haar prachtige bijdrage in de vorm van zang en kreeg dan ook een daverend applaus.

Marjoleine Apituley ,
Foto: Joke Rietveld © Regio Online


Het SBO speelde daarna nog het herkenbare “There’s no business like showbusiness” van Irving Berlin, wat geschreven is voor de musical ‘Annie, Get Your Gun’. klappen kreeg. Ivan en Marjoleine werden bedankt met een bos bloemen waarna men nogmaals kon genieten van de soliste Marjoleine Apituley en het SBO tijdens Wave en On The Sunny Side of the Street waarbij de dirigent iedereen aan het mee klappen kreeg.

Foto: Joke Rietveld © Regio Online

Wie het concert heeft gemist of nogmaals van een optreden van het SBO Crescendo wil genieten kan dat doen op 6 april bij het voorjaarsconcert.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio