15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Strijdlustig Spirit verslaat EBOH in doelpuntreike wedstrijd met 6-4

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zaterdag goede zaken gedaan in de 2e klasse F tegen EBOH. Op eigen veld werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-4 gewonnen van middenmoter EBOH. In een ware thriller vermaakten beide ploegen het opgekomen publiek. Het werd dan ook vanaf het begin tot en met het laatste fluitsignaal een boeiend schouwspel.

De eerste serieuze mogelijkheid was voor de bezoekers toen Cris de Jong te zacht terugspeelde op Sean Luthart. De doelman kon de bal nog net op tijd wegwerken.

Spirit als eerste op voorsprong

Het was echter Spirit dat als eerste op voorsprong kwam. Een aanval via Robbin Brouwer en Ruben Slooff kwam bij Lukas Bos die met een droge schuiver de 1-0 aantekende. De spits was even later dichtbij zijn 2e doelpunt, maar zag de doelman redding brengen.

Na ruim een kwartier voetballen nam EBOH het initiatief een beetje over, waarbij Sean Luthart in eerste instantie zijn doel schoon hield, maar even later moest toezien hoe de bezoekers, toch redelijk onverwachts, op gelijke hoogte kwam (1-1).

EBOH knokt zich meermaals terug

De Ouderkerkers lieten hun hoofd niet hangen en gingen weer op jacht naar een nieuwe voorsprong. Niels de Vries schoot een vrije trap over, maar het was Lukas Bos die een voorzet van Anton de Koning keurig inkopte: 2-1. In de fase die volgde kon Spirit afstand nemen van hun tegenstander. Op aangeven van Daniel van der Zwan schoot Niels de Vries net voorlangs en stuitte Ruben Slooff op de Dordrechtse keeper.

Toch was het EBOH dat op gelijke hoogte kwam. Sean Luthart liep tegen een aanvaller van EBOH op en de scheidsrechter legde de bal op de stip: 2-2.

Na de rust weer volop spektakel

Na rust werd hetzelfde spelbeeld op de mat gelegd. Een strijdlustig Spirit dat in alles geloofde in een goede afloop. De net ingevallen Ruben de Vries zette Spirit op 3-2. Lang kon Spirit niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later kwam EBOH wéér op gelijke hoogte.

Ook nu was er geen spoor van onzekerheid bij de ploeg van Richard van Cappellen, die zijn ploeg continue langs de zijlijn stond te coachen. De 4-3 kreeg Spirit van zijn tegenstander. Een voorzet van Anton de Koning werd door de EBOH-verdediger feilloos in eigen doel geschoten.

Hattrick van Lukas Bos

Lukas Bos doorbrak met zijn 3e treffer van de wedstrijd het scoreverloop. In plaats van een gelijkmaker van EBOH kwam Spirit op een marge van 2 doelpunten: 5-3.

In het slot van de wedstrijd was het EBOH dat probeerde toch nog resultaat mee naar huis te nemen. Uit een vrije trap kwam nog de 5-4 waarna het voor Spirit nog even billenknijpen werd. Ruben de Vries maakte in blessuretijd een einde aan de onzekerheid en bepaalde de eindstand op 6-4.

De Ouderkerkse formatie pakte daarmee 3 hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De winst is nog niet te zien aan de plaats op de ranglijst, want Spirit blijft nog staan op de 11e plaats, de laagste nacompetitie plek. Maar deed verder goede zaken t.o.v. de (diverse) concurrenten.

Meer afstand van rechtstreekse degradatie

Spirit nam (meer) afstand van de rechtstreekse degradatie. Zowel Streefkerk (3-6 nederlaag op VVGZ) als De Zwerver (2-5 nederlaag op De Alblas) verloren. Pelikaan (10e) verloor op eigen veld met 1-2 van cvv Zwervers en staat nu 1 punt boven Spirit. Rijsoord, dat niet in aktie kwam, staat nu 9e. Het verschil met Spirit is nu 2 punten. Op een beter doelsaldo dan Rijsoord staat cvv Zwervers op de laagste veilige plaats (8e). Net als Rijsoord en cvv Zwervers staat Alexandria’66, met 22 punten (2 punten meer dan Spirit) op de 7e plaats.

Koploper Spartaan’20 doet ook goede zaken

In strijd om het kampioenschap heeft Spartaan’20 ook goede zaken gedaan. Zelf won het op het eigen sportcomplex met 3-0 van Alexandria’66 en verstevigde daarmee zijn koppositie. Achtervolgers Oranje Wit en IFC speelde namelijk met 0-0 gelijk tegen elkaar.

Volgende week speelt Spirit niet vanwege het oneven aantal teams in de competitie. Met spanning kan dan wel toekijken wat de concurrentie doet. Cvv Zwervers ontvangt dan Rijsoord en Alexandria’66 krijgt Pelikaan op bezoek.

In het restant van de competitie volgen voor Spirit nog 5 (finale) wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen cvv Zwervers (20 april), gevolgd door wedstrijden tegen Alexandria’66 (uit), VVGZ (thuis), Oranje Wit (uit) en De Alblas (thuis).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio