5.3 C
De Bilt

Stuurwiel officieel in gebruik bij speeltuin De Vang

Zevenbergschen Hoek – Afgelopen 8 mei is tijdens de feestelijke afsluiting een speeltoestel in de vorm van een stuurwiel dat kinetische energie opwekt door aan het wiel te draaien officieel in gebruik genomen. De feestelijkheden waren naar aanleiding van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat/Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek feestelijk die daarmee afgesloten werden. Firma Kroeze heeft deze middag het speeltoestel geschonken aan de kinderen van Zevenbergschen Hoek. Afgelopen maand is via een poll met opties (speeltuin de Vlijt, speeltuin de Vang of andere aangedragen suggesties) vanuit het dorp een peiling gehouden op de facebookpagina van Zevenbergschen Hoek. De meeste uitgebrachte stemmen waren voor plaatsing van het stuurwiel in de speeltuin de Vang. Op woensdag 10 juli is het stuurwiel samen met bewoners, kinderen, vertegenwoordigers van de dorpstafel, Kroeze en gemeente feestelijk in gebruik genomen bij de speeltuin.

Poll

In totaal zijn er 131 stemmen uitgebracht. De uitslag per locatie is als volgt:

  • In de speeltuin in de Vang: 50%
  • In de speeltuin aan de Vlijt: 39%
  • Op het grasveld tegenover school: 10%
  • Onder de boom voor de kerk: 1%

Stuurwiel officieel in gebruik genomen

Inwoners hebben zo een locatie kunnen bepalen waar het stuurwiel op woensdagmiddag 10 juli officieel zijn plek heeft gekregen en in gebruik is genomen samen met de kinderen bij speeltuin de Vang in Zevenbergschen Hoek. Dit gebeurde met een feestelijke tintje samen met bewoners, kinderen, dorpstafel vertegenwoordigers, firma Kroeze en gemeente. Voor de aanwezige kinderen was er een kleine traktatie met een heerlijk waterijsje.

Stuurwiel 1“Mooi om te zien dat vanuit het dorp gezocht is naar een goede bestemming voor het speeltoestel. Een prachtig voorbeeld hoe je iets samen voor elkaar kunt krijgen”, aldus wethouder Jack van Dorst.

Speelruimteplan

Wethouder Jack van Dorst: “Ook zijn er via de poll suggesties gekomen voor gewenste locaties voor nieuwe speelplekken of voor renovatie in Zevenbergschen Hoek. Altijd fijn dat bewoners hier actief in meedenken. Deze ideeën nemen we mee in het speelruimteplan voor Zevenbergschen Hoek, dat in 2021 op de planning staat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio