27.9 C
De Bilt

Terrassen op Doormanplein kunnen rekenen op steun college Barendrecht

Horecaondernemers aan het Doormanplein hebben de gemeente Barendrecht gevraagd naar de mogelijkheid hun terrassen weer te verruimen. Het college van burgemeester en wethouders wil hieraan meewerken, wel moeten de ondernemers hiervoor eerst een vergunning aanvragen. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

Doormanplein

De afgelopen twee jaar hebben de horecaondernemers van het Doormanplein toestemming gekregen voor het exploiteren van tijdelijk extra terrassen. Deze uitbreiding gaf de horecagelegenheden enige compensatie in verband met de toenmalige coronamaatregelen. De coronaregels zijn nu niet meer van kracht en de oorspronkelijke terrassen zijn volgens de geldende vergunningen teruggeplaatst.

Gesprekken met bewonersvereniging

De gemeente heeft gesprekken gevoerd met twee actieve bewonersverenigingen in het Oude Dorp. Daarbij is veel informatie verkregen over de meerwaarde van terrasuitbreiding voor Barendrecht. Maar ook over de impact voor de omgeving en welke maatregelen en eisen er gesteld moeten worden aan het verlenen van eventuele toestemming. De vergunningsaanvragen worden volgens de normale aanpak beoordeeld.

Verruiming terrassen voor één seizoen

De verruiming geldt in beginsel voor één seizoen, waarna wordt geëvalueerd. In nieuw te ontwikkelen horeca- en terrasbeleid zullen de structurele plannen voor de toekomst verder worden beschreven en vastgesteld.

Op dit moment heeft de gemeente nog geen aanvragen voor terrasverruiming ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio