Textielwedstrijd Barendrecht gewonnen door OBS De Draaimolen

Vorige week zamelden de leerlingen van vier basisscholen uit Barendrecht 3.253 (drieduizend tweehonderd en drieënvijftig) kg textiel in! Dit was de opbrengst van de inzamelwedstrijd die werd georganiseerd door Opnieuw & Co in samenwerking met BAR Afvalbeheer en gemeente Barendrecht.

Textiel inzamelen

Alle leerlingen van de 4 deelnemende scholen deden hun stinkende best om zoveel mogelijk (oud) textiel in te zamelen, en allen met een heel mooi resultaat. De leerlingen van OBS De Draaimolen zamelden het meeste in, namelijk 4,5 kg textiel per leerling. De Draaimolen werd hiermee glansrijk winnaar en krijgt op donderdag 11 november een mooie prijs uit handen van wethouder Cees Schaap.

Lessen in hergebruik

De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van OBS Zeppelin, De Trinoom, OBS De Draaimolen en CBS De Hoeksteen kregen na een leerzame les over hergebruik en duurzaamheid de opdracht om zoveel mogelijk afgedankte kleding en textiel in te zamelen. Op de wedstrijddag konden de kinderen de meegebrachte zakken met kleding op school verzamelen.

Gezonde fruitsnack

Van Bar Afvalbeheer kregen de kinderen die dag een lekkere en gezonde fruitsnack (met dank aan Boerderijwinkel Barendrecht). Aan einde van de schooldag werden alle zakken opgehaald door Opnieuw & Co. De deelnemende scholen ontvangen een vergoeding voor het ingezamelde textiel, de school die het meest heeft ingezameld per leerling ontvangt een dubbele vergoeding en een mooie trofee.

De textielwedstrijd werd georganiseerd door Opnieuw & Co in samenwerking met BAR Afvalbeheer en gemeente Barendrecht en past in de ambitie om grondstoffen te hergebruiken. De wedstrijd geeft de kinderen op een leuke en speelse manier de kans om meer te leren over hergebruik en duurzaamheid.

Op www.bar-afvalbeheer.nl staat het filmpje dat Opnieuw & Co speciaal hiervoor heeft laten maken. Het is de bedoeling om deze actie in de toekomst uit te breiden naar alle basisscholen in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Scholen die zich aan willen melden kunnen dit doen door een email te sturen naar info@bar-afvalbeheer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img