21.8 C
De Bilt

Tijdelijke woningen in Goudswaard

Donderdag 21 maart ondertekenden wethouder Robin Heij en directeur Dennis Lausberg van HW Wonen een overeenkomst waarin afspraken staan over de tijdelijke woningen die op een deel van het terrein tussen de Vaartweg, de Rietakker en de Molendijk in Goudswaard komen.

De afspraken in de overeenkomst gaan over 20 tijdelijke woningen die op deze plek voorzien zijn voor Hoeksche Waardse woningzoekenden. Daarvan is een derde bestemd voor jongeren tot 28 jaar en een derde voor andere Hoeksche Waardse woningzoekenden die om verschillende redenen dringend tijdelijke woonruimte zoeken. De overige woningen (ook weer een derde) zetten we in voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning en daarmee recht op huisvesting hebben gekregen) en/of Oekraïense vluchtelingen.

Tijdelijke woningen

Wethouder Heij is blij met de ondertekening van de afspraken. “Na Numansdorp is Goudswaard de tweede locatie waar we nu echt aan de slag gaan met de bouw van tijdelijke woningen. In Numansdorp zijn – binnen ruim een jaar tijd – de eerste 40 tijdelijke woningen net geplaatst. Ik ben blij dat we deze vaart er voor Goudswaard ook in kunnen houden. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat de tijdelijke woningen goed worden ingepast in het landschap. Zo wordt er ook stap voor stap invulling gegeven aan de verdere ontwikkeling van de oostkant van Goudswaard, waarbij we uiteraard ook de inwoners zullen betrekken.”

Dennis Lausberg: ”We werken hard aan tijdelijke huisvesting binnen de Hoeksche Waard. Wij zijn blij dat Goudswaard daar nu ook onderdeel van uitmaakt. Met een hecht netwerk van bewoners en professionele partners creëren we voor mensen die een woning zoeken, een plezierig thuis.” 

Planning

De ontwerp omgevingsvergunning voor de tijdelijke woningen met alle bijbehorende stukken liggen nog tot en met woensdag 3 april 2024 ter inzage. Daarna beslist de gemeente voor de zomer over het al dan niet verlenen van de omgevingsvergunning.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente bij woningbouwprojecten in Goudswaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio