14.4 C
De Bilt

Tijdens renovatie Tweede Heinenoordtunnel is tijdelijk busvervoer geregeld

Barendrecht – De renovatie van de Tweede Heinenoordtunnel door Rijkswaterstaat staat gepland in 2023 en 2024. In die periode wordt de tunnel een aantal keer afgesloten. De gemeente Barendrecht verleent een openstellingsvergunning voor tijdelijk openbaar busvervoer door de Tweede Heinenoordtunnel tijdens de afsluitingen. Dit gebeurt met instemming van de gemeente Hoeksche Waard.

Tweede Heinenoordtunnel

Afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat de buis van de Tweede Heinenoordtunnel voor landbouwverkeer  tevens geschikt gemaakt voor openbaar busvervoer. Burgemeester Veldhuijzen (Heinenoordtunnel): “Wij zetten ons in om hinder te beperken. Door het tijdelijk toestaan van openbaar busvervoer tijdens de afsluitingen vergroten we de bereikbaarheid tussen Barendrecht en Hoeksche Waard.” De aparte buis voor fietsers, brommers en voetgangers blijft tijdens afsluitingen eveneens beschikbaar.

Meer weten?

De Heinenoordtunnel is één van de acht tunnels in Zuid-Holland die door Rijkswaterstaat de komende jaren wordt aangepakt voor grootschalig onderhoud en renovatie. Wilt u op de hoogte blijven van de renovatie van de Heinenoordtunnel, de planning van werkzaamheden en mogelijke hinder? Bekijk dan https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-eerste-heinenoordtunnel of abonneer u op de digitale nieuwsbrief via A29: renovatie Heinenoordtunnel | Rijkswaterstaat

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio