4.1 C
De Bilt

Verandergroep Woonregels van start in Kunstmin

Dordrecht – In Kunstmin is zaterdag jl. de Verandergroep Woonregels van start gegaan. De groep bestaat uit mensen die uit ervaring weten hoe door regels van de gemeente onnodig mensen dakloos worden of dakloos blijven. Daarnaast zijn enkele vrijwilligers betrokken, die zich hebben gemeld op de Wereldarmoededag. De groep wil invloed uitoefenen op de besluitvorming over de nieuwe huisvestingsverordening die in 2024 van kracht wordt.

De groep is ontstaan naar aanleiding van de bijeenkomst van Platform tegen Armoede op Werelddaklozendag in Kunstmin en telt inmiddels bijna 20 leden. De groep gaat vanuit ervaringskennis aandringen op verandering van de regels in de huisvestingsverordening bij beleidsmakers en de gemeenteraad.

Verandergroep

De start van de verandergroep ging vooraf aan de voorstelling van ‘Laagland’, in Kunstmin: een theaterstuk waarin wordt uitgespeeld hoe dit land snakt naar oplossingen, maar volledig vastloopt in onvermogen om elkaar te verstaan. Dankzij sponsoring en crowdfunding waren er vrijkaarten voor de Verandergroep Woonregels.

De emoties in het theaterstuk waren zeer herkenbaar. “Zoals Ferry zich voelde toen hij met Hugo ging vechten, zo voelde ik me toen ik dakloos was en ze zeiden dat ze geen woning voor me konden toveren,” zoals één van de groepsleden het verwoordde.

“Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor de situatie van dakloze mensen. Veel Dordtenaren hebben geen idee wat we doormaken,” aldus één van de anderen.

De groep is nog open voor meer mensen. Vooral iedereen die uit ervaring weet hoe de huisvestingsverordening knelt, wordt uitgenodigd zich aan te sluiten. Ervaringsverhalen kunnen beslissers ervan overtuigen dat de regels anders moeten. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 29 november om 19:30. Meer informatie en/of aanmelden kan via 06-1026 9808.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio