13.5 C
De Bilt

Verplaatsing van tankstation Dokweg gaat door

Dordrecht – Het BP-tankstation aan de Dokweg gaat verhuizen naar de hoek Mijlweg/Laan der Verenigde Naties. De gebroeders Van Twist, eigenaren van het tankstation, en de gemeente Dordrecht hebben op maandag 18 december de koopovereenkomst gesloten voor de verplaatsing naar de nieuwe locatie.

Verplaatsing is grote wens

Het nieuwe tankstation krijgt meer ruimte, meer pompen, een uitgebreide tankshop en een wasstraat. Naar verwachting is de verhuizing in 2020. De gemeente Dordrecht heeft al jaren de wens voor verplaatsing van het tankstation. Daar zijn twee redenen voor:
  • de gemeente wil de stadsentree vanaf de A16 aantrekkelijker maken, met uitzicht op de rivier en meer groen langs de weg.het tankstation staat, met name door de milieu-eisen vanwege de opslag van LPG, nieuwe ontwikkelingen in de spoorzone in de weg. Hier wil de gemeente graag een combinatie van wonen en werken.
  • Om die redenen heeft de gemeente al drie jaar geleden de grond onder het huidige tankstation gekocht van NS Vastgoed. Aan de andere kant wilden de eigenaren een volwaardige vervangende locatie op de uitvalsweg richting A16. Die plaats is gevonden langs de Laan der Verenigde Naties.

Planning

De gemeente gaat nu eerst het bestemmingsplan aanpassen voor de nieuwe locatie. Vervolgens moet de grond een tijd worden voor belast, om deze te laten inklinken. Naar verwachting kan de bouw in 2019 beginnen en is de verhuizing van het tankstation in 2020. Beide partijen zijn tevreden met het resultaat van de onderhandelingen. ,,Met het verplaatsen van het tankstation maken we  ruimte voor nieuwe ontwikkelingen bij de entree van Dordrecht”, aldus wethouder Piet Sleeking. ,,De nieuwe locatie ligt net zo gunstig als de oudere, en we kunnen fors uitbreiden. Het huidige tankstation is eigenlijk te klein”, zegt Rob van Twist.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio