19.2 C
De Bilt

Voorleesestafette ‘Licht in het donker’ gestart

Zwijndrecht – Afgelopen vrijdag 30 november 2018 werd de tentoonstelling ‘Licht in het donker’ van de bekende kinderboekenschrijfster en illustratrice Marit Törnqvist in KunZt in het oude raadhuis van Zwijndrecht geopend. Aan het eind van de opening las Marit voor uit één van haar boeken. Zij ontstak een lantaarn en gaf daarmee het startsein voor de voorleesestafette. De komende 8 weken kunnen kinderen en volwassen op diverse plekken luisteren naar markante Zwijndrechtenaren en voorleeshelden.

Bij de opening genoten de bezoekers van de vele originele tekeningen van Marit Törnqvist, Syrische muziek en woorden van wethouder Jolanda de Witte en Marit Törnqvist. Wethouder De Witte (Kunst en Cultuur) in haar welkomstwoord: “KunZt is een plaats van ontmoeting. Voor iedereen is hier een plek, iedereen is welkom. Dit sluit perfect aan bij het uitgangspunt van deze tentoonstelling ‘Iedereen thuis in Zwijndrecht’. Waar je wieg ook heeft gestaan, hier is een plek waar je je thuis kan voelen.”

licht

Woensdag 5 december 15.00 uur bij KunZt


Deze week is de voorleesestafette bij KunZt in het gemeentehuis. Woensdag 5 december zijn inwoners (volwassenen) van harte welkom om 15.00 uur. En heeft u kleine kinderen? Zet dan woensdag 12 december alvast in uw agenda. Dan zijn kinderen vanaf 2 jaar om 15.00 uur van harte welkom in Bibliotheek Walburg. We ontmoeten u graag!

Tentoonstelling vol originele werken


De tentoonstelling ‘Licht in het donker’ met diverse, originele werken van Marit Törnqvist, is interessant voor jong en oud, liefhebbers van illustraties en kinderboeken. Het thema van de tentoonstelling is ‘Iedereen thuis in Zwijndrecht’. Rondom dit thema worden allerlei bijzondere en leuke activiteiten georganiseerd. Zo brengen honderden brugklassers uit Zwijndrecht een bezoek aan de tentoonstelling en is er eind januari 2019 een toneelvoorstelling van één van haar boeken. Op zondag 9 december is er KunZt voor Kinderen, een speciale kindermiddag rondom de tentoonstelling, vol leuke activiteiten en workshops, waaronder een tekenworkshop van Marit Törnqvist zelf.

licht

Openingstijden KunZt

KunZt (Raadhuisplein 1 in Zwijndrecht) is open van woensdag tot en met zondag van 13.30 – 16.30 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 10 februari 2019. Kijk op www.kunztzwijndrecht.nl voor meer informatie. Op www.marittornqvist.nl leest u meer over Marit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio