16.5 C
De Bilt

Dankzij vernieuwd voorzieningengebouw opnieuw Blauwe vlag en Groene wimpel Lingehaven

De Lingehaven in Gorinchem heeft een upgrade gekregen met de recente renovatie van het voorzieningengebouw. In 1988 gebouwd en de laatste tijd een beetje gedateerd, maar nu weer helemaal up-to-date en duurzaam. Dit heeft eraan bijgedragen dat de Lingehaven opnieuw de Blauwe vlag en Groene wimpel mag voeren. 

Renovatie voorzieningengebouw

Het voorzieningengebouw is van binnen helemaal vernieuwd. Waar vroeger het gebouw veel energie verbruikte, vooral tijdens het drukke douchen en wassen in de ochtend en avond, zijn er nu slimme aanpassingen gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en het regenwater wordt opgevangen voor toiletspoeling. Op het dak liggen geen gewone dakpannen meer, maar zonnepannen.

Dat zijn dakpannen met zonnecellen erin. Zo wordt er niet alleen energie opgewekt, maar ziet het gebouw er nog steeds mooi uit, passend bij de historische sfeer van Gorinchem. De renovatie vond plaats in de winter om overlast voor toeristen zoveel mogelijk te beperken. Het voorzieningengebouw is nu gereed voor het komende seizoen.

Wethouder Marjo Molengraaf hijst Blauwe Vlag
Wethouder Marjo Molengraaf hijst Blauwe Vlag – Foto: gemeente Gorinchem

Wethouder Vastgoed, Marjo Molengraaf vertelt: “We vragen onze inwoners om zich in te zetten om bij te dragen aan een duurzame stad. Wij kunnen voor ons gemeentelijke vastgoed dan niet achterblijven. Het voorzieningengebouw is een van de eerste gebouwen die we op deze wijze toekomstbestendig hebben kunnen maken.”  

Blauwe vlag en Groene wimpel

De Lingehaven heeft opnieuw de Blauwe Vlag ontvangen, een erkenning voor schone en veilige stranden en jachthavens. Dit bevestigt niet alleen het aantrekkelijke uiterlijk van de Lingehaven en haar omgeving, maar ook de veiligheid voor alle bezoekers. De toekenning van de Groene Wimpel onderstreept de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Wethouder Fatih Polatli onderstreept: “De Blauwe vlag mogen we dit jaar voor de 13e keer hijsen. Het lijkt daarmee bijna vanzelfsprekend te zijn, maar deze onderscheiding is niet zomaar verdiend, daar werken we hard aan. Want in onze mooie vestingstad hoort de Blauwe vlag en Groene wimpel wel thuis. Onze Lingehaven is een bijzondere en unieke plek waar we trots op zijn. We ontvangen hier veel bezoekers die nu ook het vernieuwde voorzieningengebouw kunnen ervaren.”   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio